Θα ζήσω! Πολύ απλά θα κάνω το κέφι μου και δεν ενοχλώ και κανέναν. Και πριν με δαχτυλοδείξεις, περπάτησε και εσύ το δρόμο μου, όποιος και αν είσαι. Σε προκαλώ ανοιχτά! Και ναι, έχω τους στόχους μου, παρόλη την ματαίωση που βίωσα σε αυτή τη ζωή. Και ναι, έχω τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζομαι για να προχωρήσω και να εξελιχθώ. Και δεν θα δώσω και λογαριασμό σε κανένα. Και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα, αφού έχω την συνείδησή μου καθαρή και όσα πέρασα λόγω κακών επιλογών, τα έχω πληρώσει, έτσι πληροφοριακά, ΕΝΑ -ΕΝΑ και με τόκο.
Η ζωή δεν περιμένει, γι’ αυτό θα τρέξω να την προλάβω. Θα τρέξω να την γευτώ μέχρι το μεδούλι! Θα κάνω έρωτα με τρέλα και προσευχή με δέος. Και δεν έχω να δώσω λογαριασμό σε κανέναν. Kαι επειδή ξέρω ότι σε κάποιους δεν θ’ αρέσει αυτό, πριν ανοίξετε το στοματάκι σας που στάζει δηλητήριο, για να με κρίνετε και να με λιθοβολήσετε από την άνετη καναπεδάρα σας και την home cinema TV σας, βεβαιωθείτε πρώτα, ότι είστε α-λ-ά-ν-θ-α-σ-τ-ο-ι. Ένα θα σας πω, μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη ενός ανθρώπου, που έκανε τον πόνο κολιέ και τον φόρεσε σαν το πιο ακριβό διαμάντι, όπως είπε και ένας σοφός.
Θα μασήσω πέτρες αν χρειαστεί, μέχρι να φτάσω εκεί που θέλω. Εκεί, που πια όλη η αλλοφροσύνη του ναρκισσισμού και τους καταραμένου εγωκεντρισμού, της παράνοιας, του μένους και της κακίας αυτού του κόσμου θα έχει εξαφανιστεί. Εκεί που θα χορεύει η γαλήνη και θα κάνει πάρτι η ηρεμία. Εκεί που θα τα πίνει η ευημερία και θα γλεντά ο έρωτας. Και δεν έχω να δώσω λογαριασμό σε κανένα.
Εγώ θα ζήσω και ας βαράνε οι καμπάνες των εχθρών πως πλησιάζουν. Ας βαράνε όσο θέλουν, εγώ πια δεν τις φοβάμαι! Πραγματικά, ποσώς με ενδιαφέρει. Πέθανα και ανασταίνομαι και δεν έχω να δώσω λογαριασμό σε κανέναν! Όλες τις μάχες που έπρεπε να δώσω, τις έδωσα. Καμία δεν απέφυγα. Και ναι, ίδρωσα και έκλαψα σαν μικρό παιδί, αλλά τις έδωσα και βγήκα κερδισμένη. Και δεν έχω να δώσω λογαριασμό σε κανέναν, επειδή απλά αποφάσισα να ζήσω!
Μαρία Τσιντίδου