Ο έρωτας μπορεί να βρίσκεται πιο κοντά από όσο νομίζεις. Ψάξ’ τον σε καρδιές που αγαπούν με πάθος, τρέξε σε μέρη που η ψυχή πρέπει να φωτίζει σταθερά για να οδηγηθεί στον σωστό προορισμό. Ξεχώρισε τα μάτια που θα κλάψουν για σένα, για να μεταμορφώσουν τον έρωτα σε αγάπη αληθινή. Και αυτά τα μάτια θα νοιαστούν για το ποιος είσαι, θα νοιαστούν για την ουσία σου. Όλα αυτά θα τα καταλάβεις με το πρώτο βλέμμα, όταν δεν εθελοτυφλείς. Ο έρωτας κρύβεται στη δική σου ψυχική δύναμη και στο πώς θα αντιμετωπίσεις τους φόβους και τις ανασφάλειές σου. Σίγουρα θα τον βρεις σε σώματα με μεγάλη ψυχική ευαισθησία. Όμως μην ψάχνεις τον έρωτα άσκοπα. Λαχανιασμένος. Δώσε χρόνο, στον χρόνο που σου προσφέρεται. Δώσε αέρα, στην ελπίδα. Ψάξε, ήρεμα, χωρίς βιασύνη. Και τότε θα έρθει. Θα τον νιώσεις όταν θα έχεις το ένστικτο καθαρό και τον νου σε πλήρη υπερδιέγερση.


Πιθανότατα θα τον εντοπίσεις σε πρόσωπα συναισθηματικής αξίας, στα αίτια της δικής σου ερωτικής ζωής, στη δύναμη που θα βγει από μέσα σου για να ψηλαφήσεις, να αναγνωρίσεις και εν τέλει να κρατήσεις στα χέρια σου την καρδιά του άλλου. Ο έρωτας θα έρθει από εκεί που δεν τον περιμένεις, με μία ορμή εκρηκτική. Για να του δώσεις νόημα, θα πρέπει να αφεθείς. Να τον εμπιστευτείς. Να κλάψεις, να πονέσεις. Να κλάψετε και να πονέσετε. Μαζί. Γιατί ο αληθινός έρωτας κι η αγάπη θέλουν δύο. Κι όταν οι καρδιές ανταμώσουν, ακόμη κι αν τα σώματα δεν είναι μαζί, τότε θα νιώθετε πως κυλά στις φλέβες σας αίμα πορφυρό, ανίκητο από οτιδήποτε. Και να σφίγγετε τα δόντια για να προχωρήσετε. Γιατί τα σωθικά σας θα καίγονται από μία πυράδα που θα σας τρυπά το στήθος. Τόσο γλυκιά και τόσο πονεμένη. Και σαν βραδιάζει, να σφαλίζετε τα μάτια και να ονειρεύεστε με μια λαχτάρα που θα μελώνει το κορμί σας, απ’ άκρη σ’ άκρη.


Κι αν τον έρωτα δεν τον έχεις ακόμη βρει, μην απελπίζεσαι, ίσως κάπου εκεί έξω βρίσκεται κάποιος που θα σε αγαπήσει περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Ίσως κι εκείνος ψάχνει το νόημα της ζωής στους δικούς σου παλμούς, στην ομορφιά και τον πόνο που φέρνει η αγάπη. Γιατί ό,τι αξίζει στη ζωή, πονά. Γιατί ό,τι αξίζει στη ζωή δεν γίνεται βάρος, αλλά γίνεται βάλσαμο της ψυχής. Μην το παρατάς! Θα έρθει, όταν θα είσαι έτοιμος. Αν επιθυμείς να γίνεις η αγάπη κάποιου, γίνε πρώτα εσύ η αγάπη που ζητάς. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Γιατί ο έρωτας κι η αγάπη θέλουν δουλειά, μέσα σου κυρίως. Πρώτα οφείλεις να κρατήσεις γερά τη δική σου καρδιά με τόλμη και αλήθειες, πριν δεχτείς άλλου.

Ελένη Ισπόγλου

https://www.facebook.com/eispoglou

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.