,

Θα μου πω ένα ψέμα για να αποκοιμηθώ και να ξεχάσω…

Θόλωσε το τζάμι από τον παλιόκαιρο. Δυσκολεύομαι να ξεκαθαρίσω τις σταγόνες της βροχής από τα δάκρυα. Τρυπώνουν λικνίζοντας στις φθαρμένες εσοχές του πολυκαιρισμένου παντζουριού. Όλο λέω να το επισκευάσω, αλλά συνεχώς βρίσκω δικαιολογίες, γιατί επί της ουσίας κάθε τέτοια εποχή θαυμάζω τη φθορά των υλικών που αφήνει το πέρασμα του χρόνου μαζί με την ορμή της βροχής που διεισδύει μέσα τους. Την τριβή, τη σύγκρουση και την επιμονή της ύπαρξής τους. Είναι ίσως επειδή εκείνες οι ρωγμές είναι οι ενώσεις που ακόμα συγκρατούν και αποτρέπουν τη διάλυση. Σαν τα θρύψαλα από την πληγωμένη μου καρδιά, που παλεύουν να μείνουν στη θέση τους μη τυχόν και διασκορπιστούν και ξεχάσουν. Η θέα από το παράθυρο μου θυμίζει όλα αυτά που ζήσαμε μαζί.


Δεν ξέρω γιατί σε έχω τόσο έντονα στο μυαλό μου σήμερα. Προσπαθώ να μην σε σκέφτομαι, αλλά τα συναισθήματα σαν χείμαρρος με παρασέρνουν. Επισκέπτομαι τις αναμνήσεις μου και σε συναντώ εκεί. Στην αρχή δειλά και προσεκτικά, αλλά οι σκέψεις με κατακλύζουν χωρίς δισταγμό. Μπούκαρες στην ζωή μου τόσο ξαφνικά, κινηματογραφικά, ανοίγοντας διάπλατα τα παραθυρόφυλλα, χαρίζοντάς μου τον ήλιο. Το φως της ψυχής σου μου πρόσφερε τη λάμψη και η ζεστασιά από τη θέρμη σου, που κάλυψε όλες εκείνες τις ρωγμές που έμπαζαν από παντού. Είναι που μου θύμισες όλα εκείνα που είχα επιλέξει να ξεχάσω. Μου χάρισες μια θέση στην καρδιά και στο σύμπαν σου και ξαφνικά απόκτησε η ζωή ένα διαφορετικό νόημα.

Κοιτώ έξω από το παράθυρο και σε αναζητώ, σαν ταινία σε προβολή πάνω στο διάφανο τζάμι περνάει η ζωή μας. Οι τίτλοι του τέλους δεν έπεσαν ποτέ για εμάς, αιωρούνται στην πραγματικότητα, στην ουσία όμως δεν θα υπάρξουν ποτέ. Μόνιμη έδρα κατοικίας… οι ψυχές μας. Η παρουσία έδωσε τη θέση της στην απουσία. Στην αρχή για λίγο, περνούσε όμως ο καιρός. Η απουσία είναι στιγμές που θεριεύει την λαχτάρα και συντηρεί εκείνη τη φωτιά εντός μας συνεχώς αναμμένη και ζωντανή και άλλες ώρες που σχίζει στα δύο την προσμονή και η απογοήτευση και η λύπη κυριαρχεί. Ο καιρός όμως κυλάει, οι συνθήκες δεν ευδοκιμούν και η κλεψύδρα στο τραπεζάκι, μου τονίζει με στόμφο τον χρόνο που χάνεται χωρίς επιστροφή. Κάνω πως δεν βλέπω, εθελοτυφλώ. Θόλωσε το τζάμι από τον παλιόκαιρο. Ίσως είναι που δεν θέλω να το αποδεχτώ. Ίσως είναι ακόμα που σε περιμένω και από την ανάσα έχω χάσει τη θέα. Σε κουβαλώ και σε νιώθω συνέχεια μέσα μου, αλλά και πάλι μου λείπεις τόσο πολύ! Ο ήλιος του χειμώνα που ξεμυτίζει δειλά με μελαγχολεί, δεν αρκεί για να με ζεστάνει. Θα μου πω τώρα ένα ψέμα για να αποκοιμηθώ και να ξεχάσω. Σε φιλώ…


Stella


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading