Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή σου, θα έρθουν ακριβώς την ώρα που δεν τα υπολογίζεις. Όσο κι αν είχες προσπαθήσει, όση προετοιμασία κι αν έκανες από πριν, εάν δεν είναι κάτι να γίνει, αν δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, δεν γίνεται. Ό,τι κι αν κουβαλάς, έρχεται να προστεθεί και η μαγική λέξη “γιατί;”. Γιατί ενώ έχω κάνει τα πάντα! Ναι ξέρω, γιατί σε εσένα ε; Γιατί τώρα; Γιατί αυτό και όχι εκείνο; Κι άλλα τόσα ακόμη ερωτηματικά που εγκλωβίζουν ό,τι πιο καλό, ίσως θα μπορούσες να είχες ή να έκανες στην ζωή σου. Αλλά η συμφιλίωση με ό,τι έχεις ήδη στην ζωή σου, επιβάλει να είναι και η δύναμή σου.


Αντί να κάθεσαι να επενδύεις σε χαμένες μέρες και νύχτες, ψάχνοντας και προσπαθώντας, άρχισε να νιώθεις και να καταλάβεις ότι μερικές φορές δεν έχει σημασία, ουσία και νόημα να γνωρίζεις γιατί τα πράγματα συμβαίνουν έτσι. Απλά σπαταλάς τον χρόνο σου, που κάλλιστα μπορείς να εκμεταλλευτείς για να δεις πώς θα συνεχίσεις, χωρίς να περιμένεις, χωρίς να αυτοκαταστρέφεις το μέσα σου. Σήκω, μάζεψε δυνάμεις και ζήσε χωρίς να περιμένεις! Ό,τι είναι να γίνει, πάντα γίνεται!


Δέσποινα Γρηγοριάδη

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.