Η λεπτομέρεια είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά. Μπορεί όμως να συμβεί και το αντίθετο, να επηρεαστούμε τόσο πολύ από την “λεπτομέρεια” και να χάσουμε εκείνα που ζωντανεύουν την μοναδικότητα της κάθε μέρας, το ουσιαστικό νόημα που τόσο πολύ αναζητάμε, να αποκτήσουμε το καθαρό βλέμμα, να ξεφύγουμε από την παγίδα του χάους. Είμαστε απόλυτα ικανοί να ζήσουμε και σε καταστάσεις που δεν ήταν όπως τις περιμέναμε ή ήρθαν απρόσκλητες από το πουθενά, αφήνοντας κι αυτά, πάνω στο ήδη “τεντωμένο σχοινί” που κρατιόμαστε μέρα – νύχτα για να μην πέσουμε χαμηλά.


Φοβόμαστε την απότομη προσγείωση και το μυαλό έχει την κακή συνήθεια να κολλάει και να επιμένει ακόμη και σε πράγματα που δεν μας ταιριάζουν, αρπάζοντας μια ιδέα κι αρχίζει να κινεί τα πάντα. Πρέπει όμως να μην απελπιζόμαστε κι ειδικά στα λάθη και στις εμμονές μας. Έχουμε γεννηθεί για να μπορούμε να ξεπερνάμε τα πάντα κάποια στιγμή, ακόμη και την ικανότητα να αλλάξουμε ριζικά, αρκεί να γνωριστούμε ειλικρινά με τον ίδιο μας τον εαυτό.


Δέσποινα Γρηγοριάδη

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.