Δεν είχα ποτέ σκεφτεί ότι απορρίφθηκες από μια άλλη και επέλεξες εμένα! Ήμουν δηλαδή η δεύτερη επιλογή σου; Η καβάτζα σου; Δηλαδή, όχι αλήθεια, τι σκεφτόσουν, πως θα ήμουν πάντα διαθέσιμη για εσένα ό,τι και αν συμβεί; Πόσο εγωιστικό είναι αυτό που σκέφτηκες! Πόσο μεγάλη ιδέα έχεις για εσένα, που ταξινομείς τους ανθρώπους και τα αισθήματά σου, σε πρώτους και δεύτερους;

Σε είδα που την κοίταζες με πάθος και λαχτάρα. Τα γυναικεία μου μάτια «έπιασαν» αισθήματα και πόθους ανεκπλήρωτους, στιγμές δικές σας να πλανιόνται στον αέρα! Και εσύ εκεί, ζητιάνος της αγάπης της, να την κοιτάς ξελιγωμένος και βουβός να παρακαλάς με τα μάτια να σου δώσει σημασία! Συγνώμη που χαλάω τα πλάνα σου, αλλά δεύτερη δεν θέλω να είμαι! Το αποκούμπι, η παρηγορήτρια, το παιχνιδάκι σου, αυτό που όταν σε καλέσει η πρώτη, θα πετάξεις σαν χρησιμοποιημένο και θα τρέξεις πίσω της! Δεν είμαι κανενός ιδιοκτησία, να με πετάει όταν βαρεθεί, να με κλωτσά όταν σπάσει, να με τοποθετεί στο ράφι «όταν θα χρειαστεί»!


Πονά να είσαι δεύτερη επιλογή, να γνωρίζεις πως «βολεύεται» κάποιος μαζί σου, γιατί δεν μπορεί να έχει εκείνο που θα ήθελε! Πόσο τραγικό ακούγεται, πόσο θλιβερό και για τους δυο να μην μπορούμε να ζήσουμε το απόλυτο! Εσύ γιατί κυνηγάς μια άλλη και εγώ εσένα, σ’ ένα τρελό γαϊτανάκι προσμονής και ελπίδας. Δεν θέλω, δεν μπορώ, δεν αντέχω να είμαι η δεύτερη επιλογή σου, να σκέφτομαι πως για άλλη πονά η καρδιά σου, για άλλη ξεφεύγει η σκέψη σου, σε άλλη έχεις πει λόγια αγάπης! Μην με βάζεις σε αυτό το άσχημο τρυπάκι της σύγκρισης μαζί της! Με οδηγείς μοιραία να με αμφισβητήσω, να μην ξέρω ποια είμαι και αν αξίζω κάτι, έστω και λίγο!

Λες πως σου αρέσουν οι γυναίκες με χιούμορ, με γούστο και πνεύμα, αλλά όταν εμφανίστηκε μια πιο όμορφη, δεν μέτρησες ούτε το χιούμορ, ούτε το γούστο, ούτε το πνεύμα! Και κατά πως φαίνεται, έχεις δίκιο! Δεν έχω γούστο, έχω όμως χιούμορ, κοίτα με πώς φεύγω! Αφήνω χώρο στην όμορφη αγάπη σου, σε απαλλάσσω, διαγράφομαι! Λυπάμαι, μόλις έχασες την καβάτζα σου!


Ελένη Ρέγγα

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.