Ούτε παραγγελία να ‘χα αυτό το άρθρο θα πει κανείς, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν πρέπει να μας αφήνουμε αυτό το συναίσθημα, όσο και να μας πονάει η έλλειψή τους, όσο και να μας βασανίζει η απουσία τους. Όταν θα αγαπήσουμε τους εαυτούς μας και θα αντιληφθούμε πως για κάποιους ανθρώπους ήμασταν και τους αφήσαμε με δική μας ευθύνη και παραχώρηση του ψυχικού μας χώρου, εκεί να ‘ναι σε θέση να αλωνίσουν και να διεκδικήσουν τη δικαιοδοσία παράνομα, τότε θα αντιληφθούμε πως το μόνο που θα ‘πρεπε να ‘χαμε κάνει, ήταν να κλείσουμε με μιας τα φυλλοκάρδια μας ασφυκτικά και αεροστεγώς, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να ανασάνει ίχνος αγάπης μας εκεί μέσα.

Δεν πρέπει να αφήσουμε την ψυχή μας να αλωθεί και να αλλοιωθεί από δικές μας και μόνο ψευδαισθήσεις και από καλλιεργούμενες φυσικά απ’ την άλλη πλευρά μάταιες και φρούδες κατά διαόλου μετέπειτα ελπίδες, χωρίς όριο και φιλότιμό τους, χωρίς τσίπα και ντροπή επίσης. Τι κι αν λείπει στην αρχή το κάθετί τους από μέσα μας, από δίπλα μας, από γύρω μας! Θα μάθουμε την ψυχή μας να ζει και να αναπνέει με εκείνα τα κενά που δημιούργησαν και με εκείνα τα δάκρυα που δεν τους έπρεπαν και δεν τους άξιζαν διόλου να γεμίσουμε τις δικές μας αποθήκες, που στέρεψαν και δυστυχώς δεν ήμασταν σε θέση να τις αποκλείσουμε από τον ρυπαρό αέρα που διαχεόταν στην ατμόσφαιρα του χώρου που μας περιελάμβανε.


Όχι, θα παλέψουμε με τις σκέψεις και τα όνειρά μας, με τα θέλω μας και τα πρέπει μας και θα τους αποκόψουμε μια και καλή απ’ τη ζωή μας κι απ’ το γύρω περιβάλλοντά μας χώρο. Δεν μας πρέπει η αυτολύπηση, η θυματοποίηση, παρά μας πρέπει η αληθινή μας αξία να δοθεί και να αποδοθεί όπως της αξίζει της ίδιας μας της ψυχής και όχι των ψεύτικων δηλώσεων και διαδηλώσεων τάχα άλλων συναισθημάτων, ψεύτικων και εύπλαστα καθοδηγούμενων σε μια πλάνη που θέλησαν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια μας. Έτσι καθόμαστε και σκεφτόμαστε μόνο το καλό μας και την διαπαντός αποφυγή εκρήξεών μας απολύτως δικαιολογημένων μεν, αλλά σώζοντας την ψυχική μας υγεία, δηλώνουμε τον παραγκωνισμό τους αληθινό και επιβεβαιωμένο!

Άννα Ζανιδάκη


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.