Έχω ξενερώσει με τους αδίσταχτους κριτές και αλάνθαστους δήθεν, που είναι πάντα έτοιμοι να σε λιθοβολήσουν και να εξάγουν ανυπόστατες βλακείες. Έχω ξενερώσει με την ιδέα του έρωτα, που πλάθει ο καθένας μέσα στην κεφάλα του και μετά στην σερβίρει σαν μεγαλοέρωτα. Έχω ξενερώσει και μ’ εκείνα τα «σε θέλω», που έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα “δεν σε θέλω”. Έχω ξενερώσει με εκείνες τις αγκαλιές που από ζεστές, έγιναν κρύες και μετά έπεσαν στο βόθρο.


Έχω ξενερώσει και με τα μεγάλα λόγια, που κατέληξαν ασυνάρτητες αερολογίες. Έχω ξενερώσει, με τα «μεγάλα σ’ αγαπώ», που ειπώθηκαν κάτι στιγμές μίας τελευταίας ανάγκης ατυχούς γραπώματος. Έχω ξενερώσει με τους στίχους της δήθεν αγάπης, που γράφτηκαν σε λίγα λεπτά και σβήστηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Έχω ξενερώσει με τους ανθρώπους βαμπίρ και την ατελείωτη δίψα τους να ρουφήξουν ό,τι καλό έχεις μέσα σου. Μπα; Δεν σφάξανε!


Έχω ξενερώσει με τους «φίλους» που στο τέλος τέλος, ήταν φίδια κολοβά. Έχω ξενερώσει και με κάτι συγγενείς που σε κοιτάνε και σε κατασπαράζουν με τα «καλά» τους λόγια. Μα πιο πολύ απ’ όλα έχω ξενερώσει με όλους εσάς, που διατυμπανίζετε την «σημαντικότητά» σας, ενώ στα μάτια μου είστε αποτυχημένοι εραστές της δόξας. Αηδία! Τι ξενέρα ρε φίλε!

Μαρία Τσιντίδου

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.