Από τη στιγμή που θα ξυπνήσεις το πρωί, μέχρι την ώρα και τον τρόπο που θα πιεις τον καφέ σου, είτε σκέτο είτε με ζάχαρη και κανέλα, όλα είναι επιλογές. Το αν θα φορέσεις το κόκκινο πουλόβερ με το καρό παντελόνι, είναι κι αυτό μια επιλογή. Τώρα αν θέλεις να μείνεις με τις πιτζάμες σου (δεν θα σε κρίνω εγώ γι’ αυτό) κι αυτό είναι επιλογή σου. Απ’ ότι κατάλαβες, οτιδήποτε πράξεις, οτιδήποτε θελήσεις, οτιδήποτε δημιουργήσεις, όλα εξαρτώνται από το τι θα επιλέξεις. Γιατί στην τελική όλα είναι επιλογές, οπότε μην αναλώνεσαι σε δικαιολογίες και δεύτερες σκέψεις, γιατί αν κάτι πραγματικά ήθελες να το κάνεις, θα το είχες κάνει κι αν κάτι πραγματικά θέλεις να το κάνεις, θα το κάνεις.


Τα πράγματα είναι απλά για να τα περιπλέκουμε. Θα μου πεις, αυτά που έχεις ήδη αναφέρει παραπάνω, δεν είναι και τόσο σημαντικά. Κι όμως, από τις μικρές επιλογές ξεκινούν και οι μεγάλες. Μην υποτιμάς τη δύναμη της θέλησής σου, γιατί αυτή είναι που σε οδηγεί στην εκάστοτε επιλογή. Έτσι λοιπόν όσο απλά διαλέγεις σε ποιο μέρος θα φας το μεσημεριανό σου, έτσι απλά μπορείς να επιλέξεις και με ποιον θα το μοιραστείς. Όπως επιλέγεις με ποιον/α θα μοιραστείς το κρεβάτι σου για μια βραδιά, έτσι μπορείς να επιλέξεις και με ποιον/α θα το μοιράζεσαι για μια ζωή.


Δεν σου αρέσει ο τρόπος που ζεις; Μπορείς να τον αλλάξεις. Επέλεξε να τον αλλάξεις. Δεν σου αρέσει δουλειά σου; Μπορείς να ψάξεις για μια καλύτερη, μπορείς να βολευτείς στην ήδη υπάρχουσα ή μπορείς να μείνεις άνεργος/η. Ναι, είναι και αυτό μια επιλογή! Κάπου διάβασα ότι «Αυτό που επιλέξαμε χθες, μας κάνει αυτό που είμαστε σήμερα. Και οι επιλογές που θα κάνουμε σήμερα, θα μας τοποθετήσουν στο αύριο». Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Όλα θέλουν και την αντίστοιχη και ανάλογη προσπάθεια πόσο μάλλον… επιλογή!

Αικατερίνη Χριστοδούλου

https://oneirwnpenes.blogspot.com/

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.