Όταν δεν σε ψάχνουν, σημαίνει πολλά. Μην τους ψάχνεις ούτε εσύ. Όταν δεν σε ψάχνουν, ξεκάθαρα σημαίνει ότι τους είσαι παντελώς αδιάφορος. Μην τους ψάχνεις ούτε εσύ. Όταν δεν σε ψάχνουν, είσαι μια τελειωμένη ιστορία, πεταμένη σ’ ένα παλιό συρτάρι. Μην τους ψάχνεις ούτε εσύ. Όταν δεν σε ψάχνουν, έχεις ξεθωριάσει στην καρδιά και στο μυαλό τους. Μην τους ψάχνεις ούτε εσύ. Όταν δεν σε ψάχνουν, είσαι πια μία σχεδόν ανάμνηση. Ίσως, ούτε καν ανάμνηση. Μην τους ψάχνεις ούτε εσύ. Όταν δεν σε ψάχνουν, ό,τι ζήσατε πέθανε. Μην τους ψάχνεις ούτε εσύ. Όταν δεν σε ψάχνουν, έχεις κάνει το κύκλο σου γι’ αυτούς και τον έχουνε κλείσει. Μην τους ψάχνεις ούτε εσύ.


Και όχι μην πλανάσαι, ότι η απουσία σου θα κάνει θόρυβο. Όχι, όταν δεν σε ψάχνουν, τίποτα δεν κάνει θόρυβο και κανείς δεν θορυβείται. Μην τους ψάχνεις ούτε εσύ. Και μην έχεις ψευδαισθήσεις, ότι δεν σε ψάχνουν από εγωισμό. Όχι, όταν δεν σε ψάχνουν, δεν υπάρχει εγωισμός, αλλά απάθεια. Μην τους ψάχνεις, ούτε εσύ. Και όχι, μην πιστεύεις ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτό. Όταν δεν σε ψάχνουν, τίποτα δεν κρύβεται πίσω από αυτό, είναι απλά επειδή δεν θέλουν να σε ψάξουν. Μην τους ψάχνεις ούτε εσύ.


Όταν δεν σε ψάχνουν, μην τους ψάχνεις ούτε εσύ, γιατί αν ήθελαν θα σε έψαχναν. Γιατί όποιος ψάχνει, βρίσκει. Σε βρήκαν; Όχι… Οπότε μην ψάχνεις, σταμάτα, τίποτα δεν θα  βρεις. Ή μάλλον θα βρεις μια τέλεια, καλά κλειδωμένη πόρτα, που περίτεχνα την κλείδωσαν. Και εκείνη την στιγμή, όλα σου είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Και έτσι κλείνεις τα κεφάλαια και εσύ και προχωράς. Και πάλι καλά να λες και ένα ευχαριστώ στο σύμπαν. Όταν δεν σε ψάχνουν λοιπόν, μην τους ψάχνεις ούτε εσύ.

Μαρία Τσιντίδου

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.