Έχεις μεγαλώσει πια, δεν είσαι το κοριτσάκι των 20, των 30, αλλά μία ολοκληρωμένη γυναίκα των 50. Κοριτσάκι όμως, γιατί έτσι νιώθεις στην ψυχή σου, γιατί νιώθεις ότι έχεις πολλά ακόμα να δώσεις και ας σου στέρησε η ζωή με χωρισμό ή θάνατο το “έτερον ήμισύ σου”. Δεν τα βάφεις μαύρα, γιατί μπορείς λόγω χαρακτήρα δυνατού και αισιόδοξου και λόγω παιδείας και φιλοσοφίας, με άπειρες ώρες αυτογνωσίας, να συνεχίσεις τη ζωή σου. Γιατί αν δεν το κάνεις θα σε “καταπιεί το σκοτάδι” και ας είναι ηλιόλουστη μέρα έξω!

Σε αυτή τη φάση της ζωής σου που είναι όλα “τακτοποιημένα”, το μόνο που ζητάς είναι να έχεις υγεία και έναν άνθρωπο δίπλα σου. Έναν άνθρωπο που σε καταλαβαίνει και τον καταλαβαίνεις, που σε παίρνει και τον παίρνεις αγκαλιά και νιώθεις αγάπη και έρωτα. Αισθάνεσαι ότι τον βρήκες γιατί αυτό ήθελες, έναν έρωτα να σε κάνει να πετάξεις! Έναν έρωτα ώριμο, συνειδητό, έναν άνθρωπο να γεμίσει το κενό που ένιωθες μέσα σου, αυτό το κάτι που σου έλειπε από τη ραγισμένη μισή καρδιά σου. Έναν άνθρωπο που ο χτύπος της δικής σου καρδιάς να εναρμονίζεται με τον χτύπο της δικής του καρδιάς. Έναν άνθρωπο που τον κοιτάς και σε κοιτάζει στα μάτια και βλέπεις μέσα τους το αληθινό συναίσθημα και σου λένε “εγώ είμαι ο άνθρωπος σου!”.

Και δεν φοβάσαι να αφήσεις ελεύθερη την καρδιά σου να ακολουθήσει τον έρωτα που νιώθεις. Και μπαίνεις ούτως ή άλλως στη δική του μοίρα και εκείνος στη δική σου. Ξέρεις ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και παλεύεις για αυτόν τον έρωτα σαν τότε που ήσουν κοριτσάκι και πρωτοχτύπαγε η καρδιά σου γνωρίζοντας τον έρωτα για πρώτη φορά. Γιατί και τώρα τον γνωρίζεις για πρώτη φορά! Γιατί ερωτεύτηκες στα 50 και είναι αλλιώς… Θέλεις και έχεις πολλή αγάπη μέσα σου να δώσεις και να μοιραστείς! Θέλεις να δώσεις φροντίδα αν χρειαστεί, θέλεις να τον έχεις στα χέρια σου σαν να είναι μικρό παιδί που θέλει πολλή αγάπη. Και σκέφτεσαι ότι όλα θα γίνουν, αρκεί να έχεις το χαμόγελό του στη ζωή σου!

Έφη Χαλκέα

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.