Τι είναι η ζωή μας; Ένας υπέροχος πίνακας! Μια υπέροχη πανδαισία χρωμάτων πάνω σε καμβά! Με χρώματα γεμάτη. Όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Έτσι πρέπει να την βλέπουμε, αισιόδοξα. Μια σειρά από αμέτρητες κουκίδες, που όμως βρίσκονται στη σωστή σειρά. Αλλά υπάρχουν και λίγα μαύρα, γκρίζα, σκούρα καφέ, πιο αχνά… Αλλά αυτές οι κουκίδες αποτελούν την ζωή μας, τις στιγμές μας, όλα αυτά που έχουμε βιώσει, ζήσει και όλα αυτά που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε, τα όνειρά μας! Αν δεν δώσουμε το κατάλληλο χρώμα, τότε η ζωή μας δεν θα είναι αυτή που θέλουμε. Στο χέρι μας είναι, στο δικό μας μυαλό.

Μπορούμε όμως να την κάνουμε υπέροχη, υπάρχει τρόπος! Παίρνουμε από τις κουκίδες της ζωής μας τα μαθήματα, σωστά ή λάθος και τα χρωματίζουμε με τα κατάλληλα χρώματα. Χρειάζεται όμως να ξέρουμε το πώς. Μα μόνο με την αγάπη, την συγχώρεση και με το να πιστέψουμε σε αυτό που αξίζουμε ο καθένας και βασικά στον εαυτό μας, μπορούμε να χαρούμε αυτό το πολύτιμο δώρο που είναι η ίδια η ζωή!

Έφη Χαλκέα

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.