,

Οι αναμνήσεις μας είναι ο πλούτος μας!

Η ζωή μας έχει αποκτήσει έναν ρυθμό που σπάνια παρεκκλίνει. Τρέχοντας συνεχώς με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, προσπαθούμε να χωρέσουμε στο χρόνο μας όλο και περισσότερες αρμοδιότητες, να κάνουμε όλο και περισσότερα πράγματα, προσπαθώντας να εκμηδενίσουμε δεν ξέρω τι, ίσως τον χρόνο… Η μέρα φεύγει, έρχεται η επόμενη και η ρόδα γυρίζει και γυρίζει και γυρίζει… Αυτό που πραγματικά μένει, αυτό που έχει αξία και καταγράφεται μέσα μας, είναι οι στιγμές εκείνες που κάνουν τη διαφορά. Οι στιγμές που προσδίδουν χρώμα στο γκρίζο, οι στιγμές που προσθέτουν ένα χαμόγελο στα χείλη μας, οι στιγμές που αυτόματα περνούν σε ένα άλλο φάσμα, εκείνο των αναμνήσεων.


Ανάμνηση για τον καθένα μας, είναι κάτι το διαφορετικό, ίσως και όχι. Μια ανάμνηση για μένα για κάποιον που τη ζήσαμε μαζί, μπορεί να μην τον έχει αγγίξει. Μια ανάμνηση για μένα μιας ξεχωριστής στιγμής, μπορεί για τους άλλους να μην ξεχωρίζει. Για όλους όμως, οι αναμνήσεις είναι εκείνες που γεμίζουν τη βαλίτσα που μας δένει με τη ζωή. Είναι εκείνες που στο ταξίδι μας και το πέρασμά μας από αυτόν τον κόσμο, θα κατέχουν μια μοναδική θέση στη βαλίτσα μας, θα μας συντροφεύουν και θα μας τροφοδοτούν συναισθήματα. Οι αναμνήσεις άλλοτε είναι θετικές και άλλοτε είναι αρνητικές. Είναι κι αυτό μέρος του παιχνιδιού που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και καλό θα είναι η ζυγαριά να προσπαθούμε να γέρνει προς τις θετικές αναμνήσεις, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις αρνητικές μας.

Όλα τα βιβλία αυτοβελτίωσης, πλέον δίνουν μεγάλο βάρος στις αναμνήσεις και τις χρησιμοποιούν για να αλλάξουμε προς στιγμήν την κακή μας διάθεση και τις περισσότερες φορές έχει θετικό πρόσημο στο αποτέλεσμα. Όταν νιώθουμε πιεσμένοι, αδύναμοι, αδικημένοι, όταν νιώθουμε μόνοι, στενοχωρημένοι ή και παραιτημένοι, μπορούμε να φέρουμε στο μυαλό μας μια δυνατή και όμορφη ανάμνηση, να παραγκωνίσουμε την παρούσα κατάσταση και να αναμοχλεύσουμε στο μυαλό μας νοερά τις εικόνες εκείνες που έχουμε με θαλπωρή φυλάξει στην καρδιά μας. Γρήγορα η ομίχλη που μας περιβάλλει θα διαλυθεί, το τοπίο θα καθαρίσει και η αύρα της ανάμνησης θα κατακλύσει τα πάντα! Μετά από αυτό, όλα θα φαίνονται πιο γόνιμα, πιο βατά, πιο προσπελάσιμα και αντλώντας από την εσωτερική μας δύναμη θα προσπεράσουμε τον σκόπελο που απρόσμενα έχει μπροστά μας εμφανιστεί σαν αδιάβατο βουνό.


Δημιουργήστε αναμνήσεις, κρατήστε αναμνήσεις, επιδιώξτε να δημιουργείτε αναμνήσεις με τα παιδιά σας, με τους συντρόφους σας, με αγαπημένα και φιλικά σας πρόσωπα ή ακόμα δημιουργείστε αναμνήσεις που αφορούν εσάς και αναφέρονται σε στιγμές που ξεχωρίσατε, σε στιγμές μοναδικές, σε στιγμές που στιγμάτισαν το είναι σας και την προσωπικότητά σας. Οι αναμνήσεις μας είναι ο πλούτος μας, είναι η συγκομιδή μας από το πέρασμα μας στη ζωή, είναι το αποτύπωμα της σφραγίδας που μας διέπει, είναι το συνονθύλευμα των χρωμάτων με τα οποία είναι ζωγραφισμένος ο προσωπικός μας καμβάς, είναι ο ολάνθιστος κήπος της ψυχής μας. Ας τον τροφοδοτήσουμε, να γεμίζει, να ανθίσει, να μεγαλώσει, να ριζώσει και να μας κρατά πάντα ζωντανούς!

Κατερίνα Σιδέρη


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading