Και έφτασε η στιγμή πού όλοι περιμέναμε… Τα Χριστούγεννα! Φωτάκια παντού, στολισμένοι δρόμοι, γιορτινά τραγούδια, μουσική, χαρούμενοι άνθρωποι και μία γιορτινή διάθεση, την οποία εσύ για ακόμη μία φορά δεν μπορείς να νιώσεις. Δεν μπορείς να εξηγήσεις τι φταίει, αλλά η μοναξιά έχει εδραιωθεί για τα καλά μέσα σου και εσύ ανήμπορη πια, δεν μπορείς να την διώξεις. Προσπαθείς να χαρείς και να πείσεις τον εαυτό σου πως δεν έχει κανέναν ανάγκη και μπορείς να είσαι και μόνη σου η επιτομή της ευτυχίας. Τα καταφέρνεις και τους πείθεις όλους, καταφέρνεις να ξεγελάσεις μέχρι και τον εαυτό σου, όμως βαθιά μέσα σου ξέρεις πως αυτό το κενό έχει εδραιωθεί μέσα σου και δεν λέει να σε εγκαταλείψει. Νιώθεις πόνο, αλλά εσύ εκεί, να επιμένεις πως δεν θα το αφήσεις να σε νικήσει. Το καταπίνεις, το πολεμάς, πιέζεις τον εαυτό σου να το ξεχάσει, αλλά αυτό το συναίσθημα εκεί, να βγάζει ρίζες μέσα σου. Μήπως όμως νιώθεις έτσι, γιατί αρνείσαι να δεις πως ο εαυτός σου και μόνο, μπορεί να σε κάνει για αρχή ευτυχισμένη; Μήπως αρνείσαι να δεις ότι αν εσύ δεν νιώσεις καλά με εσένα, δεν θα νιώσεις ποτέ την πληρότητα; Βλέπεις, μόνο όταν μάθεις πραγματικά τον εαυτό σου, τότε και μόνο τότε μπορείς να διεκδικήσεις αυτά που πραγματικά σου αξίζουν. Μόνο όταν μάθεις να είσαι ευτυχισμένη μόνη σου, θα μπορέσεις να νιώσεις ευτυχισμένη και με άλλους.

Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν κάνε την χάρη στον εαυτό σου και πίστεψε σε εσένα, δες πόσο υπέροχη είσαι και αγάπησέ εσένα! Δες πόσα έχεις καταφέρει και πόσα έχεις τελικά. Τόσα που όχι απλά δεν είσαι μόνη σου, αλλά είσαι και από τους πιο τυχερούς ανθρώπους στον κόσμο. Είναι όμορφη η ζωή, αρκεί να μάθεις να την εκτιμάς και όλα όσα έχει να σου προσφέρει. Κάνε αυτές τις γιορτές τις καλύτερες που έχεις περάσει, πολύ απλά γιατί σου αξίζει να είσαι ευτυχισμένη!


Μαρία Μεϊντάνη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.