Μια φορά και έναν καιρό, ήταν τότε που όλα είχαν τελειώσει. Η σχέση μου, η δουλειά μου, τα όνειρά μου… «Έφυγαν» και οι δικοί μου για το μεγάλο ταξίδι! Κοινώς, δεν είχα τίποτα, τα είχα χάσει όλα, ούτε καν την αξιοπρέπειά μου δεν πρόλαβα να σώσω, 7 χρόνια στην Κύπρο… Μία εσωτερική μάχη μηνών ακολούθησε. Βρισκόμουν σ’ ένα σταυροδρόμι και έπρεπε να επιλέξω το «σωστό» δρόμο για άλλη μία φορά.


Υπάρχει άραγε σωστό ή λάθος, θα αναρωτηθείς και εσύ. Θα σου πω λοιπόν, αυτό που με δίδαξε η ζωή, οτιδήποτε αποφασίζεις εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι το σωστό! Αν έμενα εκεί, στην Κύπρο, την κατά τ’ άλλα πολύ όμορφη χώρα, θα είχα πεθάνει από κατάθλιψη, μοναξιά, από αμφιβολίες και αναπάντητα γιατί. Από την άλλη όμως, θα είχα μία αξιόλογη και επικερδή δουλειά. Αν πάλι αποφάσιζα να φύγω και να γυρίσω στον τόπο μου, θα είχα τους φίλους μου, την οικογένειά μου, αλλά όχι την οικονομική άνεση και την επαγγελματική καριέρα.


Μέχρι που τελικά μέτρησα τι μετράει για μένα και έπραξα το σωστό. Επέστρεψα στην πατρίδα μου για να βρω τον εαυτό μου, μέσα στη θαλπωρή των δικών μου ανθρώπων, τους φίλους μου που αποτελούν την οικογένειά μου. Σήμερα, 8 χρόνια μετά είμαι ένας άλλος άνθρωπος. Έκανα την εσωτερική μου αναζήτηση, ξαναβρήκα την ψυχική μου υγεία και την ηρεμία. Γιατί τότε, πήρα την σωστή απόφαση να επαναπατριστώ και να αρχίσω από την αρχή!

Ελίνα Ματτίου

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.