Βλέπεις γύρω σου ανθρώπους που κάποτε είχαν μέσα στα χέρια τους την αγάπη, είχαν μέσα στα χέρια τους την ευτυχία, είχαν μέσα στα χέρια τους την χαρά. Τώρα αυτοί οι άνθρωποι έχουν μέσα στα χέρια τους μια χούφτα στάχτη, απομεινάρια μιας χαμένης ευτυχίας. Κάθονται σε μια σχέση που κάποτε ήταν η ζωή τους και τώρα αυτή η ζωή τους τραβάει στο βυθό και δεν έχουν κάπου να πιαστούν. Ζουν καθημερινά ένα μαρτύριο, μια κόλαση, δεν τους σέβονται, τους κοροϊδεύουν, αδιαφορούν ακόμα και για τα πιο απλά θέλω τους και παίζουν με τα συναισθήματά τους, επειδή τους θεωρούν τόσο μα τόσο δεδομένους, γιατί υπάρχει αγάπη μέσα τους.

Κάπου, κάπως, κάποτε, γνώρισες έναν άνθρωπο που σκόρπιζε τα “σ’ αγαπώ” του, όπως σκόρπισε σε σένα τα όνειρά σου. Σου έδειξε αυτά που ήθελες να δεις, για να σου κλέψει αυτά που ήθελε, χωρίς να το καταλάβεις. Ίσως περάσατε ωραίες στιγμές… Υπάρχουν άνθρωποι που τους καταλαβαίνεις από μακριά τι ψεύτικοι είναι, άλλους από κοντά και κάποιους πρέπει να τους γνωρίσεις πρώτα, αυτοί ξέρουν να κρύβονται καλά, αλλά στο τέλος όλοι αποκαλύπτονται, δεν μπορούν να κρύβονται για πάντα. Επειδή τους αγάπησες και πέρασες καλά μαζί τους, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάθεσαι και να ανέχεσαι τέτοιες καταστάσεις, ελπίζοντας ότι θα είστε πάλι όπως παλιά, πριν πέσει η μάσκα τους. Δεν είσαι ο χρόνος, να πηγαίνεις με τις εποχές, οπότε ξέχασε τις παλιές εποχές.

Μην ξεχνάς τον λόγο που είχες ανάγκη να κάνεις μια σχέση! Σίγουρα όχι για να κερνιέσαι πόνο! Όταν θυσιάζεις τα πάντα για αυτόν και αυτός θυσιάζει εσένα για τα θέλω του, τότε μην το σκέφτεσαι, φύγε! Καλύτερα να πονέσεις 50 φορές ακόμα όταν φύγεις, παρά μια ζωή θλίψης μαζί του. Μην ξεχνάς, δεν έχεις κάνει κάτι κακό! Μια σχέση αγάπης, σιγουριάς και κατανόησης ήθελες και είμαι σίγουρος ότι θα την βρεις, αλλά όχι στο πρόσωπο που ψάχνεις. Όταν περνάμε δύσκολες καταστάσεις, ενώ βλέπουμε πράγματα, το μυαλό μας προσπαθεί να τα δικαιολογήσει. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κάποια πράγματα, ο χρόνος θα σε κάνει να το καταλάβεις. Μπορεί ο χρόνος να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός, αλλά είναι και το μεγαλύτερο φάρμακο. Είμαι σίγουρος ότι το μέλλον θα σου φέρει ό,τι έχασες και ό,τι αξίζεις. Θέλει όμως και λίγο προσπάθεια! Πάντα να θυμάσαι η ευτυχία είναι στα χέρια σου και αν δεν κάνεις κάτι εσύ για αυτήν, δεν θα κάνει κανείς! Δώσε στον εαυτό σου αυτό που του αξίζει!

Χρήστος Παναγιωτόπουλος – Men’s View

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.