Υπάρχουν και εκείνοι οι άνθρωποι που λένε «Δεν πειράζει, σήμερα δεν είσαι στα καλύτερα σου, είμαι εγώ εδώ!». Υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι που λένε «Μείνε στο κρεβάτι, θα μαγειρέψω εγώ!». Εκείνες οι ψυχάρες, που δεν κρίνουν αν είσαι τέλειος σε όλα! Δεν τους πειράζει που τα παιδιά σου δεν είναι καλοί μαθητές, γιατί γνωρίζουν πως οι επιδόσεις στο σχολείο δεν είναι τίποτα μπροστά στα υπόλοιπα που θα σε βρουν μετά! Εκείνες οι ψυχάρες, που τις διώχνεις μέσα στην σκοτεινιά σου και εκείνες επιμένουν να σε βλέπουν και να σου φέρνουν γλυκά. Εκείνοι οι άνθρωποι που όταν είσαι άρρωστος, θα σε ρωτήσουν αν χρειάζεσαι κάτι. Εκείνοι, που ξέρουν πως μεγαλώνεις παιδιά μόνη σου και δεν σε κρίνουν, κάνεις ότι καλύτερο μπορείς.

Υπάρχουν και οι άλλοι, που λένε «Γκρινιάζεις συνεχώς!», όταν από αγανάκτηση ξεσπάς, γιατί δεν μπορεί η ζωή να είναι έτσι, εσύ συνεχώς να ζορίζεσαι και οι άλλοι να περιμένουν τα πάντα από εσένα. Ξέρεις, ναι γκρινιάζω, ξέρεις μην περιμένεις από εμένα να γυρίσω αργά από την δουλειά και να μαγειρέψω να φας βραδινό και να φροντίσω και το φαγητό της επόμενης! Είμαι κουρασμένη! Πόσο εύκολο να χαρακτηρίζεις τον άλλο γκρινιάρη, όταν δεν μπαίνεις στην διαδικασία να κάνεις ούτε τα μισά από εκείνα που κάνει! Δεν απλώνεις τα ρούχα μου, ούτε κάνεις τις δουλειές μου, απλώνεις τα ρούχα μας και κάνεις δουλειές του σπιτιού στο οποίο ζούμε και οι δυο! Στα είπα τα νέα; Δεν είμαι η μαμά σου και δεν μου κάνεις χάρη! Και οι δυο δουλεύουμε, δεν είμαι υποχρεωμένη να καθαρίζω, ούτε γεννήθηκα να δουλεύω και να κάνω δουλειές του σπιτιού μόνο!


Δεν ξέρω αν εσύ έπαψες να είσαι «ψυχάρα», αλλά σίγουρα άλλαξα εγώ! Είμαι εξουθενωμένη σε μια ζωή που με προσπερνά. Μην με κατηγορείς άλλο, το γνωρίζεις πως δεν φταίω μόνο εγώ. Δεν είμαι μόνη μου σε αυτή την σχέση. Βοήθα λοιπόν ή φύγε. Σε παρακαλώ μόνο σταμάτα να πιστεύεις πως είσαι ο μοναδικός σωστός και εγώ η τρελή, η γκρινιάρα, η αχάριστη!

Ελένη Ρέγγα


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.