,

“Ανθρώπινες σχέσεις. Ένα σχολείο που δεν τελειώνει ποτέ.”.

“Ανθρώπινες σχέσεις. Ένα σχολείο που δεν τελειώνει ποτέ.”. Συλλογικό έργο από την βιβλιοφιλική ομάδα Βιβλίο της παρέας από τις εκδόσεις Αγγελάκη.


Οπισθόφυλλο
Οι ανθρώπινες σχέσεις, ξέρεις πολύ καλά, πως είναι ένα σχολείο που δεν τελειώνει ποτέ. Κάθε είδους σχέση είναι ένα μάθημα, το οποίο αν κατανοήσεις θα φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στην αυτογνωσία και στην ευτυχία. Άλλωστε, η ευτυχία είναι σαν την πεταλούδα. Έρχεται για λίγο, κάθεται πάνω σου και φεύγει. Εσύ, όμως βίωσες κάτι μοναδικό που θα θυμάσαι πάντα. Σ’ αυτό το βιβλίο, πρωταγωνιστής είσαι εσύ και εγώ. Αληθινοί ήρωες της ζωής που παλεύουν σε όλα τα μέτωπα. Είτε πονούν, είτε χαίρονται, είτε αισθάνονται μόνοι και προδομένοι δεν παύουν να νιώθουν, να ελπίζουν, να προσπαθούν. Θα διαβάσεις ιστορίες που θα συναντήσεις μέσα και θα καταλάβεις πως κάθε μέρα, κάθε στιγμή που περνά, είναι στο χέρι σου να μην παραιτηθείς… αλλά να αποκτήσεις εμπειρίες που θα σε αφυπνίσουν για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Διάβασε τις ιστορίες και «ρούφα» τη ζωή. Όχι με φόβο αλλά με πάθος!

Συμμετέχουν οι εξής συγγραφείς:
Αθανασοπούλου Κατερίνα, Αλεξανδρίδου Σοφία, Αναστασοπούλου – Ζαχαράκη Δήμητρα, Απλάδα Ειρήνη, Αποστολέλλη Μαριάνθη, Αποστολίδου Σταυρούλα, Αραμπατζή Λία, Αρβανιτίδου Άνδρεα, Γιάγκου Ανδρέας, Δόλγυρας Γιώργος, Ζαχαριάδου Τζόαν, Ζηλάκου Άννα, Καλογεροπούλου Έλενα, Κασίδα Αθηνά, Κλουβιδάκη Μαρία, Κοντάκης Αντώνης, Λαγουτάρης Μιχάλης, Μαντώ Μάκκα, Μανίκας Κωνσταντίνος, Μαράκη Εύα, Μαρία Μουρούκα, Μασκαλίδης Στάθης, Ματίου Ελίνα, Μητροπούλου Σμαραγδή, Μισσέ Μαρία, Μπαρλαμπά Αφροδίτη, Μπότσαρη Φανή, Παρασχίδου Ελένη, Πετούλη Γλάρου Γεωργία, Πέτροβα Ελπίδα, Πίσια Μαρία, Πρινάρη Καρκαβιτσάκη Μαρία, Σαρρή Μαρία, Φώσκολου Μαρία, Φωτιάδου Στάλω, Χριστοδούλου Αικατερίνη.


Η άποψη μου
Μια συλλογική προσπάθεια 38 δημιουργών με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις. Ένα όραμα της Εύας Νάτση και της Εύας Μαράκη, διαχειρίστριές της βιβλιοφιλικής ομάδας του Facebook “το Βιβλίο της παρέας”. Το συλλογικό έργο είναι νέα κυκλοφορία μόλις λίγων ημερών. Ένα βιβλίο που περιέχει 38 διηγήματα. 38 πένες διαφορετικής γραφής ενώθηκαν για να δώσουν ένα όμορφο και δεμένο αποτέλεσμα. Κάθε διήγημα έχει την δική του ταυτότητα. Σχέσεις με την οικογένεια, την μητέρα, τον πατέρα, φιλικές σχέσεις που πονάνε, φιλίες που έδεσαν, φιλίες που τους χώρισε ο θάνατος, έρωτες παράνομοι, έρωτές μεγάλοι. Όλα βρίσκονται μέσα σε αυτό το συλλογικό ανθολόγιο. Όλα τα είδη γραφής και ταυτότητας δένουν και δεν λείπει τίποτα. Αισθηματικά διηγήματα, κοινωνικά, τρόμου- αστυνομικά, όλα μας δείχνουν ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένα σχολείο που δεν τελειώνει ποτέ και σχέσεις δοκιμάζονται, άλλες χαλάνε και άλλες είναι δεμένες με μια αόρατη κλωστή.

Εμένα προσωπικά ακόμα κι αν δεν συμμετείχα, με έκανε να ταξιδέψω σε πολλών ειδών σχέσεων, να σκεφτώ και να προβληματιστώ. Μέσα στα διηγήματα βρήκα και δικές μου σχέσεις και με έκαναν να σκεφτώ ότι ακόμα και αν τώρα είναι διαλυμένες οι σχέσεις δεν τρέχει και τίποτα γιατί μέχρι να πεθάνουμε μαθαίνουμε, ζούμε, χτίζουμε και χαλάμε. Τα περισσότερα διηγήματα μου άρεσαν και με πολλές πένες έμεινα έκπληκτη με την θετική έννοια. Ένα με έκανε να αναλογιστώ την μοναξιά. Κάπου εκεί θα βρείτε και κάτι δικό σας. Συγχαρητήρια για αυτή την ιδέα στην ομάδα Βιβλίο της παρέας. Όλοι οι συγγραφείς έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αξίζει να διαβαστεί.

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ:

https://angelakis.gr/new_books_releases/anthropines-sxeseis-ena-sxoleio-%20pou-den-teleiwnei-pote

Την βιβλιοφιλική ομάδα εδώ:

https://www.facebook.com/groups/1465703880387596

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading