Μια έρχεσαι, μια χάνεσαι, μια εμφανίζεσαι, μια εξαφανίζεσαι, μια μιλάς, μια δεν απαντάς… Τι μυστήριο τρένο είσαι! Τι προσπαθείς να δείξεις, τι παριστάνεις μου λες; Μια παράξενη συμπεριφορά που σίγουρα κρύβει πολλά. Μετράω μία προς μία τις απουσίες σου, στο τέλος θα έρθει ο λογαριασμός. Η ζωή σου αέρας κοπανιστός, όταν διαψεύδεται από τις απόντες πράξεις σου, από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις σου. Τα φαντασιόπληκτα σενάριά σου, δείχνουν τις σκέψεις σου και προθέσεις σου. Ρίχνεις λέξεις στα μηνύματά σου, σαν τα παραγάδια που ρίχνουν οι ψαράδες για να πιάσουν τη πραμάτεια τους. Έτσι και εσύ σαν πολλούς, ρίχνεις δολώματα και όποια τσιμπήσει. Ο έκαστος στο είδος του.


Πολλά τα επαγγέλματα των αντρών από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι κυνηγοί με τη λεία τους, θα σε κυνηγήσουν μέχρι να σε κατακτήσουν. Οι ψαράδες τη ψαριά τους, ό,τι πιάσουν από κοπελιά, θα τη κρατήσουν μέχρι το επόμενο ψάρεμα κι οι φλογεροί εραστές των ονείρων, που για να σε σαγηνεύσουν, θα σου τάξουν τον ουρανό με τα άστρα στο κρεβάτι. Εσύ όμως αν είσαι έξυπνη, εδώ σε θέλω, για να διακρίνεις το κάθε είδος τους. Αλλά ένα είδος πιο ξεκάθαρο από ποτέ που διακρίνεται και ξεχωρίζει πάντα είναι και αυτό των ψεύτικων και κάλπικων χαρακτήρων. Το πιστεύω ακράδαντα, ξεχωρίζει και φωτίζει σαν τις πινακίδες στο δρόμο των μαγαζιών.


Τα μαγαζιά έχουν ανάγκη να διαφημίσουν για να επιδείξουν την πραμάτεια που εμπορεύονται, ενώ κάποια ανδρείκελα θέλουν απλά να δείξουν τα ανύπαρκτα κατορθώματα και προσόντα τους. Εμείς οι τσούπρες γιατί εθελοτυφλούμε και δεν βλέπουμε ξεκάθαρα τι μας πουλάνε στην αγορά κάτι μπαγάσες που θέλουν να λέγονται και άντρες; Ο λογαριασμός αργεί, αλλά έρχεται τελικά παραφουσκωμένος, γεμάτος με ψυχολογικά που κουβαλάς και επιβεβαίωση απεγνωσμένα να ζητάς, να δείξεις ότι αξίζεις ότι μπορείς να δώσεις αυτά που θέλει μια γυναίκα. Μα είσαι τελικά “επαγγελματίας” του είδους σου μοναδικός στα λόγια και στη πράξη…

Joanna Sou

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.