Πώς να χαρείς λιγάκι με τόσα που συμβαίνουν καθημερινά; Το κάθε νέο πια έχει γίνει μια σκέτη απογοήτευση. Οι απαιτήσεις όλο και αυξάνονται, όπου κι αν σταθείς κι ένα ακόμη πρόβλημα έρχεται και κάνει την ζωή ακόμη πιο δύσκολη. Κι σου λένε κατά τα αλλά “ζήσε τη στιγμή” κι οποίες προκλήσεις φέρνει, αλλά σε ποιο σημείο να εστιάσεις, πού να ρίξεις το φακό, τι να καταγράψει σε όλη την ημέρα, που να σε κάνει χαρούμενο άνθρωπο;


Η έμπνευση τις στιγμής, οι τυχαίες σκέψεις που σου έρχονται ή αν θα αναρωτηθείς ποιο θα μπορούσε να είναι τελικά το κίνητρο της χαράς, φυσικά θα καταλήξεις ανάμεσα σε πάρα πολλά. Το πιο κύριο είναι που ξύπνησες κι αναπνέεις! Είναι χαρά να νιώθεις υγιής, ακόμη και ένα ξαφνικό τηλεφώνημα από κάποιον άνθρωπο που θαυμάζεις κι αυτό μέρος της χαράς αποτελεί. Από τα πιο μικρά θα καταλάβεις πόση χαρά περιέχει η κάθε στιγμή, η κάθε μέρα, απλά πολλές φορές δεν δίνουμε σημασία, γιατί αφήνουμε το πρόβλημα να μας ελέγχει.


Δέσποινα Γρηγοριάδη

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.