Γύρω μου βλέπω ανθρώπους που έχουν νιώσει αγάπη, έχουν δώσει αγάπη, έχουν γίνει θυσία στην σχέση τους και έδωσαν επειδή το ένοιωθαν και το ήθελαν. Δεν είναι κακό να μην νιώθεις κάτι για τον άλλον όταν ξεκινάει μια σχέση! Δεν σου βγάζει κάτι ο άλλος; Πες το σαν σωστός άνθρωπος που είσαι και φύγε. Το να παραμυθιάζεις έναν άνθρωπο με ψεύτικα λόγια και άδειες πράξεις, επειδή ο ενθουσιασμός σου κράτησε λίγο περισσότερο, μέχρι να βαρεθείς και να φύγεις αφήνοντας πίσω σου συντρίμμια, δεν σε τιμά σαν άνθρωπο. Για κάτι τέτοιους ανθρώπους λέμε την λέξη “αληθινή” αγάπη. Δεν υπάρχει αληθινή, ούτε ψεύτικη αγάπη, η αγάπη μια είναι. Η αγάπη δεν είναι κούφια λόγια, η αγάπη δεν είναι ένα ακριβό κολιέ στο λαιμό. Η αγάπη δεν γκρεμίζει κόσμο, η αγάπη δημιουργεί κόσμο, τον κόσμο τον δικό σου και σε αυτό τον κόσμο είσαι εσύ και αυτός. Η αγάπη είναι μαγιά και η μαγεία που έχει, είναι ότι γεννιέται και μεγαλώνει μέσα σε τέσσερα χέρια, μια καρδιά και συνεχίζει να μεγαλώνει, μέχρι να φτάσει στο μεγαλύτερο στάδιο, το στάδιο που θα σε μάθει να θυσιάζεσαι για τον άλλον.

Όταν υπάρχει αγάπη, σπάει ο χρόνος στα δύο. Κοιτάς στα μάτια τον άνθρωπό σου και σε ταξιδεύουν στην καρδιά του και εσύ πλημμυρίζεις από ευτυχία. Βρέχεσαι και δεν κρατάς ομπρέλα, αλλά το χέρι του. Είσαι εκεί για αυτόν πριν καν στο ζητήσει, χτυπάει αυτός, πονάς εσύ, είσαι μια φορά στα καλά και δέκα στα άσχημα. Τον κάνεις να γελάει, γιατί νιώθεις ότι έχει το πιο ωραίο χαμόγελο στον κόσμο και επειδή το αξίζει. Όταν νιώθει ότι γκρεμίζεται ο κόσμος του, φτιάχνεις γέφυρες να περάσει. Οι πιο ωραίες στιγμές σου, είναι και οι πιο απλές, γιατί είστε μαζί. Η αγκαλιά του είναι ο σταθμός σου, ένα εισιτήριο μαζί του χωρίς επιστροφή. Τα χείλη του η ανατολή και η δύση σου. Όταν υπάρχει αγάπη, σε μια σχέση δεν υπάρχει το “εγώ”, δεν υπάρχει το “εσύ”, υπάρχει το “εμείς”. Τα δύο χέρια ένα, μία μαγιά και φύγαμε, τόσο απλά! Όταν υπάρχει αγάπη, κάθε σκοτάδι χάνεται μπροστά στην λάμψη της. Όταν υπάρχει αγάπη σε μια σχέση όλα τα μπορεί, όλα τα νικά, δεν φοβάται τίποτα, δεν την λυγίζει τίποτα, γιατί είναι το μεγαλύτερο δημιούργημα δύο ανθρώπων που γεννήθηκε στα δικά τους χέρια. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να μην ξεχνάς ότι υπάρχει. Μην φοβάσαι να αγαπήσεις ξανά ό,τι και να έχεις περάσει στο παρελθόν, γιατί να θυμάσαι ότι η αγάπη μπορεί να ανθίσει και στα πιο σκοτεινά μονοπάτια σου…

Χρήστος Παναγιωτόπουλος – Men’s View

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.