Από μικρούς μας κυνηγάει η έκφραση «μην φέρεσαι σαν παιδί», μήπως όμως τελικά το να είμαστε παιδιά, μας κάνει να βλέπουμε κάθε κατάσταση πιο αθώα; Το παιδί μέσα μας είναι η ελπίδα για αυτόν τον κόσμο, για να τα βλέπουμε όλα πιο όμορφα, πιο αληθινά. Αν τους αφήσουμε να μας το σκοτώσουν, μόνο σκοτάδι θα υπάρχει. Αν δεν δεις την ζωή σαν παιχνίδι, σαν μια τρέλα, τότε όλα τα άσχημα και τα σοβαρά, κάθε μέρα που περνάει θα σε πνίγουν σιγά σιγά. Νιώσε παιδί για να χαμογελάς ακόμα πιο πολύ, γίνε παιδί για να απολαμβάνεις στιγμές, γίνε παιδί για να μην ανταγωνίζεσαι άλλες ζωές. Θυμήσου τότε που το μόνο που σε ένοιαζε ήταν να χαίρεσαι, να μην σκέφτεσαι άσχημα και να αγαπάς χωρίς όρια και κανόνες! Υπάρχει κάτι πιο όμορφο να ζεις με το παιδί μέσα σου; Να μην ξεχνάς να τσαλακώνεσαι πού και πού, να αναζητάς το παιχνίδι σαν λύση να ξεφύγεις έστω και λίγο από την καθημερινότητά σου.

Ένα κομμάτι μέσα μας πρέπει να είναι το παιδί που ήμασταν κάποτε, δεν πρέπει να το αφήσουμε να μεγαλώσει, αλλιώς θα χάσουμε την ταυτότητά μας, θα ξεχάσουμε τα όνειρά μας και την αθώα μας ψυχή. Τι πιο όμορφο να είσαι με τον σύντροφό σου και να παίζετε ένα επιτραπέζιο, να πηγαίνετε στις παιδικές χαρές και να κάνετε κούνια, να θυμάστε παιδικές αναμνήσεις μαζί και να τις κάνετε πράξη! Είναι στιγμές δύσκολες που τα ξεχνάμε όλα, που το σκοτάδι τυλίγει κάθε πτυχή της ψυχής μας και τότε το μόνο που μας δίνει ελπίδα, είναι η θύμηση των παιδικών μας χρόνων. Εκεί στα παιδικά μου χρόνια, θυμήθηκα ένα όνειρο που το είχα ξεχάσει σε ένα συρτάρι στο παλιό μου δωμάτιο, τότε που δεν είχα ευθύνες και φόβους, τότε που όλα έμοιαζαν πιο ανέμελα και η σκέψη ήταν καθαρή. Το παιδί μέσα μας, μας δίνει την ελπίδα που δεν πεθαίνει ποτέ…


Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.