Τώρα που κατάφερε η απουσία μου να γίνει παρουσία, ρωτάς ακόμα για εμένα; Σκέφτεσαι πού γυρνάω, με ποιους γελάω και με ψάχνεις στα σκοτάδια σου. Έφυγε το φως που τρέμοντας έπεφτε πάνω στο κορμί σου! Δεν θα μπορέσεις να με αγγίξεις, δεν με φτάνεις πια. Ρωτάς, όποιον και όπως μπορείς. Προσπαθείς να μάθεις εάν είμαι μόνη μου και δακρυσμένη. Αγγίζεις φωτογραφίες που παλιά σου είχα δώσει. Άνευ όρων σου είχα παραδώσει ακόμα και τις αναμνήσεις μου. Διαμαρτύρεσαι με θυμωμένα μηνύματα για την δήθεν αδιαφορία μου, περισσότερη αγάπη δεν σου είχαν δώσει, ούτε στην κούνια σου!

Απορείς με την επίμονη απουσία μου. Η λέξη απουσία κρύβει μέσα της το «λείπω» και την “λύπη”. Τώρα η λύπη άλλαξε κάτοχο και έγινε δική σου υπόθεση, στην πούλησα ακριβά φεύγοντας! Θυμώνεις και με κατηγορείς στους φίλους σου ξανά και ξανά κι ας γνωρίζουν τον πραγματικό φταίχτη. Ταυτόχρονα συνεχίζεις να είσαι εραστής της απάτης. Συνεχίζεις τα ψέματα, κάνοντας τον έξυπνο σε άλλες ιστορίες. Τι ζητάς; Εμένα; Σίγουρα ναι, επειδή έγινα χρηστική απουσία. Έλειψα από τον εγωϊσμό σου, βγαίνεις μείον στην είσπραξη, που έκανες στην αγάπη. Οι παλιάνθρωποι έχουν την αγκαλιά μεγαλύτερη ανάγκη για έσοδό τους, το έμαθα και αυτό μαζί σου.


Λείπω σκόπιμα, μην ρωτάς πια για εμένα. Τοίχωμα του βράχου έκανα την απουσία, για να σωθώ από το πνίξιμο της στενοχώριας. Ας κάνουμε τον λογαριασμό μεταξύ μας… Στεκόμουν περήφανα δίπλα σου και γινόμουν η λύση σου στο κάθε τι. Κατάφερνα να είμαι το γέλιο της συννεφιάς σου. Έμαθα πάνω σε εσένα τι σημαίνει να αγαπάω παράλογα, τίμια, αποφασισμένα! Έφυγα γιατί μου χρώσταγες πολλές αλήθειες.

Μην ρωτάς για εμένα, οι απαντήσεις δεν θα σου αρέσουν. Πάτησα στέρεα και περπατάω σε κάθε δρόμο, στενό και φαρδύ, εξαιτίας σου. Πάλι γελάω και πιστεύω ξανά σε κουβέντες που παθιάζουν. Αποφάσισα να αγαπάω σπάταλα τον εαυτό μου τώρα. Θα λατρέψω κάποιον, που πιο κάτω ίσως να με κερδίσει, εσένα ποτέ ξανά! Πληγή κατάκαρδη έγινα φεύγοντας. Σε άφησα πίσω με την λαχτάρα. Μαχαίρι γίνεται η λαχτάρα και στην σκάβει συνέχεια αυτή την πληγή. Μην ρωτάς πια για εμένα, η ζωή μου δεν έχει σιωπή, δεν θα αντέξεις το γέλιο της!


Ειρήνη Μουμούρη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.