Έχετε σκεφτεί ποτέ αλήθεια εάν είσαστε μία σχέση και εσείς έχετε αποφασίσει να μην είσαστε γυναίκες τους, αλλά ερωμένες τους; Τώρα θα μου πείτε, γιατί; Γιατί ας πούμε έχετε καταλάβει ποια είναι τα θέλω σας, μέσα από μικρή ή μεγάλη εμπειρία με τους άντρες της ζωής σας καταλάβατε ότι το πολύ μαζί σκοτώνει. Γιατί έχετε αποφασίσει να μην είσαστε αυτοκόλλητοι. Γιατί αυτό πνιγεί τη σχέση, την αποδυναμώνει, δεν την αφήνει να πάρει ανάσα. Αν λοιπόν έχετε μπει σε αυτό το “τρυπάκι”, ίσως είναι καλύτερα. Υπάρχει έλξη μεταξύ σας και μάλιστα πολύ, υπάρχει έρωτας, γιατί γουστάρετε, όχι από ανάγκη, όχι από τα “πρέπει” γιατί είσαστε ζευγάρι, αλλά γιατί είσαστε μαζί και αυτό μετράει, χωρίς να υπάρχει καθημερινή τριβή, χωρίς να σας βλέπει μόνο νοικοκυρές με την ποδιά και το ξεσκονόπανο, γιατί έχετε το δικό σας γίγνεσθαι, την ζωής σας, τη δουλειά σας και θέλετε το χρόνο σας να κάνετε αυτά που σας αρέσουν μόνο για σας! Γιατί και εκείνος έχει τη δουλειά του, έχει ανάγκη να κάνει πράγματα που του αρέσουν. Είναι καλύτερα νομίζω, γιατί δεν τον πνίγεται και δεν σας πνιγεί.


Δεν θέλετε να τον αλλάξετε, ούτε να σας αλλάξει. Είσαστε ερωτευμένοι, αγαπιέστε, νοιάζεστε ο ένας για τον άλλον! Είτε ζείτε μαζί στον ίδιο χώρο, είτε στον δικό σας. Ίσως να μη συγκατοικήσετε, αλλά να ζείτε μαζί κάποιες μέρες. Όλη αυτή η αναμονή, η προσμονή, γίνεται λαχτάρα και η λαχτάρα αυτή μεγαλώνει. Και όταν βρίσκεστε μαζί, είναι ακόμα πιο όμορφο! Τον βλέπεις και σε βλέπει όπως την πρώτη φορά! Το καταλαβαίνετε όταν τα μάτια σας κοιτάζονται και τα σώματά σας ενώνονται σαν να ήταν η πρώτη φορά. Έτσι περνάνε καλύτερα οι μέρες, τα χρόνια. Τώρα θα μου πείτε, δεν ταιριάζει σε όλους αυτό το μοντέλο, θα συμφωνήσω, αλλά όταν έχετε καταφέρει να κάνετε τον άνθρωπό σας να σας πει “Το καλύτερο που μου έχεις δώσει είναι η ελευθερία μου! Δεν με έπνιξες, δεν ήθελες να με αλλάξεις!”, τότε δεν θα φύγει ποτέ από εσάς! Γιατί αυτό είναι σχέση και όχι εξάρτηση!


Έφη Χαλκέα

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.