Προσπαθείς να επουλώσεις τα τραύματά σου και να μαζέψεις τα κομμάτια σου. Καλώς ήρθες, μόλις επιβιβάστηκες στο πιο δύσκολο ταξίδι της ζωής σου! Επώδυνο, όμως ταυτόχρονα τόσο λυτρωτικό! Όσο προχωράς, ανακαλύπτεις όλο και περισσότερα πράγματα για εσένα και βρίσκεις πάλι τον αληθινό σου εαυτό. Αυτόν που τόσα χρόνια έθαβες λίγο λίγο, χωρίς να καταλαβαίνεις το πώς και το γιατί. Το ταξίδι αυτό, δεν είναι από τα ταξίδια που γίνονται non stop.


Στο ταξίδι αυτό θα πάρεις όλα τα μέσα που υπάρχουν. Θα περάσεις από φουρτουνιασμένες θάλασσες, όμως και από γαλαζοπράσινες λίμνες με κύκνους. Θα περάσεις από κακοτράχηλους δρόμους, όμως και από δρομάκια μέσα από υπέροχα τοπία. Όλα θα σε φέρουν πιο κοντά στον προορισμό σου, τον εαυτό σου. Αυτόν που έχασες, σε ένα λάθος παιχνίδι. Σε έναν λάθος πόλεμο, που δεν θα έπρεπε να είναι πόλεμος, αλλά αγάπη. Ατόφια αγάπη, αληθινή.


Προσπαθώντας να συναρμολογήσεις το παζλ, θα λυγίσεις πολλές φορές. Θα τα βάλεις πρώτα με τον εαυτό σου και μετά με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Αυτά τα φαντάσματα θα ξυπνάνε κάθε τόσο να σου θυμίζουν όλα αυτά που έκανες λάθος. Κάποιες φορές θα αισθάνεσαι κουρασμένος σε αυτό το ταξίδι και κάποιες φορές θα παίρνεις φόρα για να πας ακόμη πιο μακριά. Μη φοβηθείς τις στάσεις. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιού, ίσως το πιο σημαντικό.

Στις στάσεις γίνεται όλη η δουλειά. Επεξεργάζεσαι τα όσα χιλιόμετρα έχεις διανύσει μέχρι τώρα και προετοιμάζεσαι καλύτερα για τα επόμενα. Μη φοβηθείς τις στάσεις. Θα σου δώσουν τα καύσιμα που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις. Ούτε να κοιτάς με τι ταχύτητα πας. Άλλες φορές θα τρέχεις και άλλες θα σέρνεσαι. Άλλες φορές θα παίρνεις το αεροπλάνο και άλλες θα πηγαίνεις με τα πόδια. Το καθένα έχει την χάρη του και είναι αυτό που χρειάζεσαι εκείνη την στιγμή για να φτάσεις στον επόμενο προορισμό.

Σε αυτό το ταξίδι, οι ενδιάμεσοι προορισμοί είναι εξίσου σημαντικοί με τον τελικό προορισμό. Σε κάθε ενδιάμεσο προορισμό έρχεσαι πιο κοντά στον αληθινό σου εαυτό. Κάθε φορά ανακαλύπτεις και κάτι ακόμη. Κάποιοι προορισμοί θα σε τρομάξουν, κάποιοι θα σε πάνε πίσω και άλλοι θα σου δώσουν την ώθηση να συνεχίσεις την προσπάθεια. Μην σταματήσεις και μη φοβηθείς. Σου αξίζει να βρεις τον αληθινό σου εαυτό και πρέπει να παλέψεις γι’ αυτό. Καθετί που έρχεται στον δρόμο σου, να το χρησιμοποιείς σαν εργαλείο. Όποιο εμπόδιο βρεθεί, θα το βάζεις σαν σκαλοπάτι και όποια βοήθεια σου δοθεί, θα την αρπάζεις σαν ευκαιρία για να φτάσεις ακόμη πιο κοντά.

Και όσο πιο κοντά θα φτάνεις στην αλήθεια σου, τόσο πιο όμορφα θα νιώθεις και θα προσπαθείς ακόμη περισσότερο. Θα ανυπομονείς να φτάσεις στον προορισμό σου, στον αληθινό εαυτό σου. Και όταν τα καταφέρεις και φτάσεις εκεί και είσαι πλέον εσύ, η αίσθηση είναι απερίγραπτη. Και η εσωτερική σου γαλήνη, αξία ανεκτίμητη.

Έλενα Λουκά

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.