[Γράφει η Τσομπανούδη Χριστίνα – Πτυχιούχος μαία]

Στο μυαλό κάθε γυναίκας τριγυρίζει αυτή η λέξη, αυτή η ανάγκη, αυτό το συναίσθημα, το σεξ. Πόσο μάλλον όταν διανύει το πολύμηνο στάδιο της εγκυμοσύνης. Άραγε τι γίνεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης; Έχουμε άραγε την επιθυμία να κάνουμε σεξ με τον άνθρωπο μας ή όχι;


Η απάντηση είναι πως ναι! Στην περίοδο που μια γυναίκα είναι έγκυος, οι ορμόνες αυξάνουν την επιθυμία της για σαρκική επαφή. Από την άλλη πλευρά, οι άνδρες απομακρύνονται συνήθως, γιατί φοβούνται μήπως προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στην ανάπτυξη του εμβρύου, στην υγεία της γυναίκας, στην πορεία της εγκυμοσύνης γενικότερα. Προς ανακούφιση και εφησυχασμό των ανδρών, οφείλω να πληροφορήσω ότι εάν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης δεν καταβάλλεται κάπου η έγκυος, τότε μπορούν να το απολαύσουν εξίσου το ίδιο και οι δυο. Εννοείται ότι η στάση στην οποία θα πρέπει είναι η γυναίκα, δεν θα θέτει σε κανένα κίνδυνο την κυοφορία της. Γι’ αυτό το λόγο είτε προτιμάται η στάση όπου η γυναίκα είναι επάνω από τον άνδρα, είτε να βρίσκεται στο πλάι, μα σε καμία περίπτωση δεν θα βρίσκεται σε θέση που θα καταπλακώνεται από τον σύντροφό της, ούτε θα δέχεται πίεση ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή της κοιλιάς. Αντενδείκνυται σε περιπτώσεις που η έγκυος έτυχε να παρουσιάσει αίμα, υγρά, ή που έχει κάποιο βεβαρυμμένο ιστορικό.

Επίσης, καλό θα ήταν να γνωρίζουν οι άνδρες σύντροφοι εγκύων γυναικών, ότι η απομάκρυνση και αποφυγή τους από την σύντροφο τους στο επίμαχο θέμα του σεξ, κακό κάνει στην ψυχολογία της εγκύου κι όχι καλό. Την κάνει να αισθάνεται πως ο άνδρας δεν την ποθεί πλέον άλλο, διότι μπορεί να έβαλε μερικά κιλά ή να της μπαίνουν στο μυαλό ψεύτικες εικόνες και σκέψεις, ότι δεν του αρέσει σαν γυναίκα ή ότι έχει βρει κάτι άλλο. Προβληματίζεται και νιώθει ότι περνάει κρίση η σχέση της με τον σύντροφό της. Γι’ αυτό συστήνω στους άνδρες των εγκύων να μην τις αποφεύγουν και να στέκονται δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εφόσον πληρείτε όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, μπορείτε να χαρείτε το σεξ με το σύντροφο σας άφοβα, ακόμη και κατά την περίοδο της κυοφορίας του παιδιού σας.


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.