Πάρε απόφαση ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, πόσο μάλλον η ζωή! Ούτε στον πιο κακό εφιάλτη! Εκτός εάν στα ξαφνικά συμβεί κάτι, που δεν θα θελήσουν να το ζήσουν ξανά. Εκείνο το κάτι που κάνει τη ζωή τελικά τόσο πολύτιμη. Όπως λένε, μην φοβάσαι όσα θέλεις, η στιγμή είναι στο τώρα, οπότε και το πιο αναπάντεχο, μπορεί να μετατραπεί σε ευτύχημα. Κάπου, κάποτε, κάποια στιγμή, ίσως και πολύ σύντομα, μπορεί να διαπιστώσεις ότι ο δρόμος προς την ευτυχία και την ικανοποίηση, δεν περνάει απαραίτητα από την κάλυψη των υποχρεώσεων, από την πληρότητα μιας εργασίας, αλλά από το τρόπο που μπορείς να νιώθεις και να ονειρεύεσαι. Πιο ουσιαστικά, η ολοκλήρωση που φέρνεις μέσα από την καθημερινή επιβίωση.

Όσο μεγαλώνεις, οι ρόλοι θα αλλάζουν όπως και οι προτεραιότητες, πόσο μάλλον οι υποχρεώσεις. Αλλά οι αλλαγές αυτές, είναι ο μόνος τρόπος να συνδέσεις ξανά τον εαυτό σου, τα όνειρά σου. Αυτό που αγαπάς, να γίνει η πιο έντονη συνήθειά σου. Η ζωή πάντα θα σου ανήκει, κι όσο κι αν κυνηγάς τους γρήγορους ρυθμούς της, να θυμάσαι πως δεν είναι όλα μια “αυτόματη λειτουργία”.


Δέσποινα Γρηγοριάδη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.