Είναι και εκείνες οι γυναίκες, που βρέθηκε ο σωστός άνθρωπος δίπλα τους. Κι υπάρχουν και εκείνες, που δυστυχώς θα ήθελαν να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να μην γνώριζαν ποτέ ό,τι κράτησαν με όλη τους την ψυχή. Τύχη… κάτι αόριστο κι όμως υπήρξε μέσα στην ζωή σου, μέχρι να έρθει η δική σου η στιγμή. Από μικρό κοριτσάκι ήταν μια από τις ευχές που σου έδιναν απλόχερα μέσα από τις καρδιές τους. Οι μεγάλες, μαχητικές, σοφές κι ατρόμητες γυναίκες που ήξεραν πραγματικά τι σημαίνει η καλή τύχη και τι η κακή. Εκείνες που μπορείς να σκεφτείς “τι ξέρανε εκείνες;”. Κι όμως ίσως να ήξεραν κάτι παραπάνω…

Τίποτα δεν κρύβεται για πολύ και τίποτα δεν διατηρείται για πάντα. Κι αν δεν είναι κατά τύχη, σίγουρα είναι από επιλογή. Μια επιλογή που να έχει και το κριτήριο που επιβάλλεται να υπάρχει στην ζωή σου. Σε έβγαλε από μια μοναξιά, από την αχαριστία που μόνο πήρες, από ψέματα κι άλλα τόσα μπερδέματα που χάνονται, γιατί ουσιαστικά έλειπε εκείνο το κριτήριο. Ωστόσο η τύχη μπορεί να παρουσιάζει διαφορά στο μονοπάτι σου. Αλλά η επιλογή εξαρτάται καθαρά από εσένα.


Δέσποινα Γρηγοριάδη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.