Εδώ και χρόνια, άνθρωποι βολεμένοι σε μια κατάσταση, χωρίς να ζουν, απλά υπάρχουν, γιατί δεν τολμάνε να κάνουν αυτό το κάτι παραπάνω για να φτάσουν στην ευτυχία που τους αξίζει. Η μορφή μου έχει τυλιχτεί μέσα σε μια γκρίνια από ανθρώπους που θεωρούν τα πάντα δεδομένα, δεν είναι ευγνώμονες και δεν ξέρουν να ζουν στιγμές. Άνθρωποι που έχουν τα πάντα και δεν το βλέπουν. Που θέλουν να δημιουργούν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν, γιατί δεν έχουν μάθει την πραγματική αξία της ζωής. Κάθε ανοησία την βαφτίζουν πρόβλημα και γκρινιάζουν, όταν ο δίπλα τους είναι σε συνεχή μάχη με τον θάνατο, όταν ο συνομιλητής τους δεν έχει να φάει. Και αυτοί απλά γκρινιάζουν γιατί θέλουν να έχουν πάντα κάτι παραπάνω, θέλουν να έχουν ακόμα και τα λίγα που έχεις εσύ.


Ακόμα κι αν η ζωή σου έχει σκοτάδια, θέλουν να σου κλέψουν ακόμα και το λιγοστό φως, που για αυτό πάλεψες και έχυσες αίμα. Ποτέ δεν κατάλαβα την γκρίνια σε αυτούς που έχουν τα πολλά. Άνθρωποι με λίγα που απολαμβάνουν τα απλά, δεν έχουν την γκρίνια στο αίμα τους. Κουράστηκα, όταν δεν υπάρχει σεβασμός σε αυτό που περνάς και έρχονται άνθρωποι που στα μάτια μου είναι πλούσιοι και δεν εννοώ σε χρήματα, αλλά σε αγάπη, υγεία και οικογένεια. Γκρινιάζουν μπροστά σου χωρίς να ντρέπονται, σαν να θέλουν να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα για αυτά τα λίγα που κατάφερες μόνη σου. Με κούρασαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι αχάριστοι πρώτον με το θέμα της υγείας τους, που την θεωρούν δεδομένη και δεύτερον με ανθρώπους που έχουν δίπλα τους κάποιους να τους αγαπούν και δεν τους βλέπουν.


Θεωρώ ότι όποιος γκρινιάζει, δεν ξέρει να αναγνωρίζει όλα αυτά που έχει στην ζωή. Ίσως είναι άνθρωποι που δεν τόλμησαν να αγκαλιάσουν τα όνειρά τους και βάλτωσαν στα “πρέπει”. Είναι και αυτοί που γκρινιάζουν και αυτό δεν θα πάψει ποτέ, γιατί δεν θα σκεφτούν ότι είναι τόσο τυχεροί και πως όλα είναι μια απόφαση.

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.