Δεν είναι μόνο η ποιότητα του φορέματος που φοράει μία γυναίκα. Είναι περισσότερο η αυτοπεποίθηση με την οποία το υποστηρίζει. Όταν χορεύεις με το φόρεμά σου προσπαθώντας να ξυπνήσεις τα πιο βαθιά ερωτικά μου ένστικτα, τότε με κάνεις να σε αγαπώ περισσότερο. Γιατί μου δείχνεις ότι δεν παραιτείσαι από το παιχνίδι της διεκδίκησης. Μου αποδεικνύεις πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο, ότι πάντοτε πρέπει να δείχνουμε το ενδιαφέρον μας και τα συναισθήματά μας. Σιγά – σιγά το αφήνεις να πέσει από το κορμί σου, με πόση χάρη και ομορφιά!

Όταν φοράς το φόρεμά σου πιστεύεις πως τότε γίνεσαι ομορφότερη, πιο ποθητή γυναίκα. Η αλήθεια είναι όμως, πως εσύ το κάνεις ενδιαφέρον, εσύ με την προσωπικότητα και το κορμί σου. Τα έλεγε και η Κοκό Σανέλ, “Κανένα φόρεμα δε θα μπορούσε να κάνει ενδιαφέρουσα μία γυναίκα που δεν είναι». Δε θα μπορούσε να σε κάνει όμορφη, αν δεν ήσουν ήδη.


Το φόρεμά σου αναδεικνύει τις καμπύλες σου, ενδυναμώνει το περπάτημά σου. Δε χρειάζεται να προσπαθείς να μιμηθείς τη Marylin Monroe, όταν το φόρεμά της σηκώνεται πάνω από τον εξαερισμό του μετρό, είσαι ήδη μοναδική. Ανέδειξε τη δική σου προσωπικότητα όταν το φοράς, όταν το βάζεις και όταν το βγάζεις. Μη μιμείσαι την περπατησιά και το βάδισμα καμιάς άλλης, έχεις ήδη τη μοναδική σου χάρη.

Όταν φοράς το φόρεμά σου, πίστεψε πως σημασία δεν έχει να κάνεις κανέναν έξω από εσένα να δει το πόσο όμορφη είσαι. Σημασία έχει πριν από οποιονδήποτε άλλον, να το δεις και να το πιστέψεις εσύ. Και η Audrey Hepburn όταν φορούσε το μαύρο φόρεμα, δεν αποζήτησε την έγκριση κανενός, περπατούσε αγέρωχη και ελεύθερη. Το φόρεμά σου κρύβει την πορεία σου, τη δική σου περπατησιά και αποτύπωμα στη ζωή. Και αυτό του χαρίζει μία ακόμα μεγαλύτερη χάρη, σε κάνει ακόμα πιο αξεπέραστη, αληθινή, ζωντανή…


Μαρία Σκαμπαρδώνη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.