Ήρθες στη ζωή μου ξαφνικά, τυχαία. Όταν γύρισα σπίτι σε σκεφτόμουν και αυτό το σκεφτόμουν, έγινε καθημερινό. Το μυαλό μου γέμιζε με σένα. Τηλεφωνούσες ή έστελνες μηνύματα, ήθελες να βρεθούμε και το έκανα. Σε συνάντησα ένα φθινοπωρινό απογευματάκι όταν άρχισαν τα φύλλα να πέφτουν στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας. Ήμουν χαρούμενη, ένα χαμόγελο έσκασε στα χείλη μου όταν σε αντίκρισα και χαμογέλασες και εσύ. Ήθελα να μου κρατήσεις το χέρι, αλλά δεν το έκανες γιατί φοβόσουν. Έρωτας είναι η λέξη, μαγικά ήρθε και μας ρούφηξε.

Σ’ αγάπησα γιατί δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς, ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου και το σημαντικό ήθελα να το ζήσω! Σ’ αγάπησα για αυτό που είσαι σαν άνθρωπος, σαν χαρακτήρας και όχι για τη δημοφιλία σου. Δεν είχα να κερδίσω κάτι από σένα ή να “εκμεταλλευτώ”. Ήμουν και είμαι αληθινή. Αυτό είχες και εσύ ανάγκη, να σε αγαπήσει κάποια για σένα, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Για μένα το τίμημα βαρύ που πλήρωσα και που πληρώνω ακόμα. Θέλω να είμαι δίπλα σου και όχι ένα βήμα πίσω σου. Το δέχτηκα γιατί σε αγαπώ πολύ, βαθιά και αληθινά. Ένας δύσκολος ρόλος και αυτός. Μα γιατί όλα τα δύσκολα σε μένα Θεέ μου; Ίσως γιατί μπορώ, είμαι δυνατή και μπορώ να κρατώ γερά το τιμόνι της ζωής μου. Και το κρατώ ακόμα, μέχρι που μπήκαμε στο λιμάνι της αγάπης μας.

Είμαι το λιμάνι σου και εσύ είσαι το δικό μου. Δεν έχει σημασία πού είσαι, με ποιους είσαι και τι κάνεις. Ξέρω ότι και εσύ νιώθεις το ίδιο με μένα. Ξέρω και ξέρεις το μεγάλο και βαθύ κομμάτι που κατέχεις στην καρδιά μου και εγώ ξέρω το μεγάλο κομμάτι της δικής σου καρδιάς. Κι αν μας χωρίσουν οι συνθήκες της ζωής μας, εσύ θα είσαι η βέρα της καρδιάς μου. Μα θα σου πω μία μεγάλη αλήθεια. Θα το ξανάκανα χίλιες φορές. Γιατί σε αγαπάω!

 

Έφη Χαλκέα

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.