Γυναίκα “Μήδεια”. Γυναίκα “Φόνισσα”. Γυναίκα που ο εραστής κρατάει μαχαίρι για το έγκλημα πάθους “Στέλλα”…

Οι γυναίκες ανακτούν την φωνή τους μέσα στην κοινωνία χρόνια τώρα. Γυναίκες καριέρας, επιστήμονες, χειραφετημένες, αναζητούν την καθιέρωσή τους μέσα στον επαγγελματικό χώρο τον ανδρών.

Γυναίκες με καθημερινές μάχες για τα παιδιά τους, τον άνδρα τους, τον σύντροφό τους, τον εραστή τους. Γυναίκες που ξεχωρίζουν για την ακεραιότητά τους, τον χαρακτήρα τους, τις αξίες, τα ιδανικά και τις φιλοδοξίες τους. Αλλά και γυναίκες τυχοδιώκτριες, καιροσκόποι, που πατάνε σε ανθρώπους και τσαλακώνουν αξιοπρέπειες πάνω σε ανθρώπους με δημοφιλία για να ανέβουν τα σκαλοπάτια στην καριέρα τους.

Υπάρχουν αξίες, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Τις ευκαιρίες μας πρέπει να τις δημιουργούμε μόνες μας, με το έργο μας. Για το όνομα που χτίζουμε κάθε μέρα, σκαλί -σκαλί, με αξιοπρέπεια, είτε στον επαγγελματικό τομέα, είτε στην προσωπική μας ζωή. Πρέπει να έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας, να είμαστε συνειδητοποιημένες και να μην ετεροκαθοριζόμαστε.

Γυναίκα, που θα λέγαμε ότι είναι το πιο σύνθετο και προικισμένο φύλλο!

 

Έφη Χαλκέα

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.