Αν καταφέρουμε κάποια στιγμή να κουμαντάρουμε το μυαλό μας και να βάλουμε σε τάξη τα συναισθήματά μας, να ξέρετε πως θα ευτυχίσουμε για πάντα στη ζωή μας. Αν μπορέσουμε να διαχειριστούμε την πληθώρα των πληροφοριών και των ερεθισμάτων όλων αυτών, πιστέψτε το, θα ‘χετε κάνει το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας. Αν αντέξουμε τις κακουχίες μας και προβούμε σε μέτρα και όχι ημίμετρα για αποφυγή όλης αυτής, ίσως και να καταφέρουμε να δώσουμε το θαρρετό μήνυμα για την επιβίωσή μας. Πράξεις, σκέψεις, συστάσεις, αντιλήψεις, μα όλα αυτά για ένα στόχο και σκοπό, για μια εύκολη πρόσβασή μας στα τετριμμένα “θέλω” και ποτέ απρεπή μας “πρέπει”.


Στέκουμε και ικετεύουμε για στάσεις άλλων απέναντί μας, καθώς πιστεύουμε πως θα δράσουν και θα αντιδράσουν σύμφωνα με τα δικά μας τα τερτίπια και τα δικά μας ακόμα και τρωτά σημεία. Ποτέ δεν θα γίνουμε οι υπέρ ήρωες της ζωής μας, ποτέ δεν θα καταφέρουμε να γίνουμε οι ήρωες με τα άτρωτά τους σημεία, καθώς και μια δική μας πτέρνα θα ‘ναι ορατή και προσιτή για κάθε εύκολη ή ύπουλη πρόσβασή της και επαφής της.


“Σε θέλω” φωνάζει το είναι μας όλο, χωρίς σκέψη και χωρίς δισταγμό. Δίχως τον παραμικρό ενδοιασμό και την παραμικρή εγκατάλειψη του συναισθήματος της υπεροχής και της απόλυτης προσέγγισης της σάρκας με το νου, του νου με την ψυχή και της ψυχής με τον παλμό που καταγράφει την καρδούλα μας. Μια καρδιά που πάλλεται, παλεύει και συνωμοτεί με τη λογική, καθώς αυτή σηκώνει απεριόριστα τα τείχη της και από καμιά φορά ή και πάντα, δεν δέχεται την παραμικρή παρέμβαση ή κουβέντα. Παρόλα αυτά δίνεται και παραδίνεται σε καταγώγια μη έμπιστων ανθρώπων, τηρώντας τους δικούς της νόμους της σιωπής και της διαφυγής της. Έτσι πιστεύει, μα πέφτει σε λάκκους ήμερων ανθρώπινων θηρίων που δεν το ‘χουν σε τίποτα να τη θυσιάσουν για το παραμικρό.

“Σε θέλω” θα πει η καρδιά μας “για τον κάθε απίθανο λόγο και θα σε διεκδικήσω με τον κάθε απίθανο τρόπο”. Μα πριν απ’ αυτά, ας ακούσει κι εκείνη την έρμη τη λογική που επαναστατεί στα δικά μας παρορμητικά σχέδια, καθώς θα την αναζητήσουμε ωσάν σχεδία σωσίβιας λέμβου, προς σωτηρίας ψυχών τε και σωμάτων μας!

Άννα Ζανιδάκη

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.