Πρέπει να τα έχεις καλά με σένα, να είσαι ένα συγκροτημένο άτομο. Να ξέρεις καλά τα “θέλω” σου. Πρέπει να ξέρεις να ζυγίζεις καταστάσεις και ανθρώπους.

Πρέπει να μάθεις να μην πληγώνεσαι πολύ και βαθιά. Να αφήσεις αυτό που σε πλήγωσε, να σε αγγίξει επιφανειακά. Αν κάποιος σε πληγώσει ή νομίζει ότι θα πληγωθείς, να μην αφήσεις ούτε ένα δάκρυ να βγει από τα μάτια σου. Όχι μόνο από εγωισμό που πρέπει να έχουμε όλοι μας, τόσο όσο μας κάνει να είμαστε αξιοπρεπείς, αλλά και από εξυπνάδα.

Έξυπνη γυναίκα είναι αυτή που μπορεί και κάνει ένα βήμα πίσω. Όχι, δεν είναι αδυναμία, είναι ένδειξη δύναμης! Που μπορεί να διακρίνει τις περιστάσεις, να καταλάβει όλα αυτά που έχει κερδίσει, είτε σε μια σχέση φιλική, είτε σε μια σχέση ερωτική. Να ζυγίσει αυτά που έχει, με αυτά που θα χάσει. Τίποτα δεν είναι τέλειο!

Να αντιμετωπίζει με χιούμορ και αυτοσαρκασμό το κάθε τι που συμβαίνει στην ζωή της. Να αναγνωρίζει τα “θέλω” της και να τα διεκδικεί. Γιατί μπορεί να είμαστε το “αδύναμο φύλο”, αλλά πόσο γελασμένοι είναι όλοι εκείνοι που το σκέφτονται… Μην μας υποτιμάτε! Γιατί άμα τα πάρουμε αλλιώς, τα γκρεμίζουμε όλα, γινόμαστε αόρατες!

 

Έφη Χαλκέα

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.