Μπορούν να χωρέσουν τα “πρέπει” σε έναν έρωτα που φλέγεται; Μπορούν τα “πρέπει” να σε κάνουν να δεις τις φλόγες; Δεν υπάρχουν “πρέπει” πουθενά, ούτε στον έρωτα, ούτε στην ίδια την ζωή. Τα “πρέπει” σε μπλοκάρουν, δεν σε αφήνουν ελεύθερο, δεν σε αφήνουν να είσαι ο πραγματικός σου εαυτός, να ζεις ανέμελα και να χαίρεσαι την ευτυχία. Μια ευτυχία που για τον καθένα μας είναι διαφορετική και μοναδική.


Βάλε φωτιά στα “πρέπει” και άκου μόνο τα “θέλω”. Η ζωή είναι μία και τα “πρέπει” περιορίζουν τα “θέλω” μιας ζωής που το πεπρωμένο της είναι να θέλουν, να νιώθουν και να ρισκάρουν για να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται. Εγώ θα το έλεγα σαν συμβουλή, βάλτε φωτιά στα “πρέπει”, κάψτε τα σαν μην υπάρχουν και αγκαλιάστε τα “θέλω” σας. Μια αγκαλιά που θα σας κάνει να νιώσετε ξεχωριστή, χωρίς “πρέπει”, μόνο “θέλω και κάνω τα πάντα”, μόνο αυτό υπάρχει. Όλα είναι μέσα μας, μόνο εμείς μπορούμε να διώξουμε ό,τι δεν μας αρέσει, ό,τι μας πονάει και όσα μας θυμίζουν τα “πρέπει”.


Άραγε ποιος μπορεί να ορίσει τα “πρέπει” της ζωής; Μπορεί ο άνθρωπος να πει σε κάποιον τα “πρέπει” για τα μάτια του κόσμου; Από μικρή δεν μου άρεσε η λέξη “πρέπει”, τα “θέλω” πάντα έβγαιναν στην επιφάνεια και επικρατούσε μια μάχη μέσα μου, όμως πάντα κέρδιζαν τα “θέλω”. Από τότε δεν ακούω, δεν κοιτάζω, απλά θέλω. Θέλησα να ζήσω, θέλησα να αγαπήσω, θέλησα να έχω κάτι που να μου αξίζει.

Δεν πρέπει να δίνω λογαριασμό, δεν πρέπει να σέβομαι όταν δεν με σέβονται, δεν πρέπει να μην μιλάω όταν με προσβάλλουν, δεν πρέπει να κλείνω τα μάτια στα “θέλω” της δικής μου ευτυχίας. Βάλε λοιπόν φωτιά στα “πρέπει” και πάρε αγκαλιά τα “θέλω” για μια ζωή ευτυχίας, γεμάτη έρωτα με πολλά “θέλω”.

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.