Πόσες φορές έτυχε να συνάψεις μια ερωτική σχέση και να μην πληροί τις προδιαγραφές; Και εκεί που εσύ ονειρευόσουν αγκαλίτσες και βόλτες χέρι με χέρι στην ακροθαλασσιά, εκείνος έθετε τους δικούς του όρους; Σχέση χωρίς δέσμευση ή ελεύθερη, όπως την αποκαλούν συχνά. Βέβαια αν είσαι ξεκάθαρος απέναντι στο άλλο πρόσωπο και το δέχεται, κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι, τι γίνεται όταν αποφασίζεις μόνος χωρίς να επικοινωνείς τα θέλω σου;


Τι οδηγεί έναν άντρα σε περιστασιακή σχέση;


  1. Δεν ξέρουν τι θέλουν. Δεν είναι λίγες οι φορές, που ο ψυχισμός παίζει τα δικά του παιχνίδια. Αν δεν ξέρεις τι ζητάς από τη ζωή σου τη δεδομένη στιγμή, πώς θα συνάψεις ερωτική σχέση;
  2. Έχουν πληγωθεί στο παρελθόν. Όλοι οι άνθρωποι έχουν περάσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο άσχημα σε μια σχέση. Είτε προδόθηκαν, είτε αδικήθηκαν, είτε δεν εισακούστηκαν τα θέλω τους κ.α. Έχοντας λοιπόν αυτές τις μνήμες στο νου τους, δεν θέλουν να επενδύσουν σε κάτι καινούργιο.
  3. Έχουν υψηλές προσδοκίες/standards. Πολλοί άνθρωποι οραματίζονται το ιδανικό, το τέλειο, που δεν υπάρχει. Όλοι είμαστε τέλεια ατελείς. Επομένως ο επαναπροσδιορισμός των προσδοκιών, είναι μια καλή αρχή.
  4. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Όταν δεν έχουν επιλυθεί βασικά ζητήματα στη ζωή του άλλου ατόμου και το απασχολούν σοβαρά θέματα (εργασία, προβλήματα υγείας) τότε ναι, που καιρός και διάθεση για δεσμεύσεις;
  5. Έχουν βγει πρόσφατα από μια μεγάλη σχέση. Κλασικό και πολυφορεμένο. Είναι λογικό ότι πρέπει να περάσει ένα εύλογο διάστημα, μέχρι να ξαναβρούν τους ρυθμούς τους, να περάσουν τα στάδια χωρισμού (που για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικά και απαιτούν διαφορετικό χρόνο) και σιγά σιγά να ξαναβγούν στο κυνήγι του έρωτα.
  6. Επιδιώκουν μόνο περιστασιακές σχέσεις. Θέλουν να νιώθουν ελεύθεροι, χωρίς έλεγχο και πιθανά «προβλήματα» που φέρει μια σχέση. Δεν θέλουν να αισθάνονται παγιδευμένοι και νιώθουν την ανάγκη για συλλογή εμπειριών. Είναι και αυτό μια επιλογή, πώς να το κάνεις!

Αικατερίνη Χριστοδούλου

https://oneirwnpenes.blogspot.com/

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.