Πόσες φορές δεν προσπάθησαν να κρύψουν ή ο ένας ή ο άλλος πράγματα και θάματα, μα η κουτσομπόλα των χρόνων μας, έκανε έκδηλη την παρουσία της! Πόσες φορές δεν θέλησαν να καλύψουν κατά κάποιον τρόπο την αλήθεια, μα τα στοιχεία και όλα όσα είχαν θελήσει να αφήσουν σαν τα χνάρια τους, αλλά με λάθος αποτυπώματα, αφού δεν φρόντισαν να καλύψουν τα ψέματά τους.


Γατάκια, αθώα κουταβάκια, χαχα στέκονται και πιστεύουν πως τα συγχωροχάρτια μας, τα ‘χουμε σε ευρεία κατανάλωση και σε γενικές περιπτώσεις τα μοιράζουμε έτσι, απλόχερα. Τι να μας πουν απ’ τις ζωές τους, όταν πιστεύουν πως μπορούν να ξεγελάσουν τον καθένα μας, λες και δεν ξέρουμε τι παίζεται τα τελευταία χρόνια ή σε τι αποσκοπούν άντρες ή γυναίκες!:


Δυστυχώς, ουδέν κρυπτόν υπό το φβ, καθώς τα πάντα καταγράφονται, αφού αν δεν το ξέρεις, καλά τη λειτουργία του, μη σας πω, πως κι από μόνοι τους θα ναι σε θέση να ξεμπροστιαστούν. Συναισθήματα εφήμερα, πρόσκαιρα, αναληθή, με ψευδή στοιχεία, με ψεύτικα προφίλ , αλλά κυρίως με ψεύτικες ψυχές και λανθασμένες οδούς διαμαρτυρίας τους, όπως δεν είναι σε θέση πάντα να τα γνωρίζουν ή να τα εφαρμόζουν κιόλας.

Όσο αφορά τους καλοθελητές, που υπάρχουν και στα δυο φύλα, μπορούν να κοιμούνται ανήσυχοι, καθώς δεν είναι ανάγκη να ναι φίλοι τους. Μπορούν άνετα αν θέλουν να κάνουν κακό στον άλλον, στην άλλην, αρκεί μόνο να το αποφασίσουν και να μπει ο οποιοσδήποτε από μας στο στόχαστρό τους. Αρκεί να προσπαθήσουν να ψάξουν, να μάθουν, αλλά κυρίως να θελήσουν να σου δημιουργήσουν θέματα και ζητήματα.

Μα αν είσαι καθαρός ουρανός, αστραπές δε θα φοβηθείς, απλά θα προσπαθήσεις να ‘σαι σωστός για να ‘ναι και ο άλλος και δε θα ‘χει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα εδώ ή οπουδήποτε! Τι πιο όμορφο και ποτέ επώδυνο, από το να λέμε την αλήθεια μας και να μην τρέμουμε το παραμικρό, μήπως το μάθουνε, μήπως βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να απολογηθούμε και να δικαιολογηθούμε ταυτόχρονα! Γι’ αυτό η αλήθεια πάντα λάμπει, ενώ το ψέμα σκοτώνει την αξία της!

Άννα Ζανιδάκη

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.