Η εκδίκηση μόνο κακό κάνει. Είναι για τους αδύναμους, αυτούς που η ψυχή τους είναι άδεια και δεν γεμίζει με τίποτα. Στο δήθεν και στο πουθενά, ζωές κλεισμένες σε βιτρίνα και από πίσω σαπίλα. Αν ζεις για την εικόνα σου στον έξω κόσμο μόνο, λυπάμαι, είσαι τραγικός. Να πέφτεις, να σηκώνεσαι, να πολεμάς, να διεκδικείς μέχρι τέλους, αλλά μην έχεις καμία κακία αν κάποιος είναι “λίγος” να σταθεί δίπλα σου και απλά σε πούλησε για την ικανοποίησή του. Αν στο λάθος σου, αυτό που σε έριξε σε μια άλλη διάσταση, δεν είδε τίποτα καλό από ό,τι έκανες πριν, τότε η λέξη κοροϊδία είναι η μόνη που έχει θέση. Το συμφέρον έχει πολλούς παράγοντες, είτε υλικά, είτε συναισθηματικά, είτε πρακτικά για την καθημερινότητα… και εδώ χάνεις την αξιοπρέπειά σου, που σκέφτεσαι πως ό,τι έκανες πήγε στράφι και ήσουν προς χρήση!

Ο κενός συναισθηματικά άνθρωπος ζει στο ψέμα, σε βγάζει τρελό και προσπαθεί να σε πείσει ότι έχεις πρόβλημα εσύ, ενώ στην πραγματικότητα έχει ο ίδιος. Κανένας άνθρωπος δεν έχει τη διάθεση να πνίγεται σε καταστάσεις που έχουν φθορά, εκτός αν είναι ευάλωτος συναισθηματικά, που όταν ο πιο “ισχυρός” το γνωρίζει, ξεκινάει η χειραγώγηση, η οποία γίνεται σταδιακά και με απόλυτο στόχο την ψυχική βία, η οποία δεν σταματά ακόμα και όταν το θύμα έχει εξαντληθεί… Η δύναμη αυτών τον ανθρώπων, δεν είναι δύναμη, αλλά προέρχεται από προσωπικές ανασφάλειες, οικονομικές δυσκολίες, αναζήτηση ταυτότητας και σχέσεις με απιστία και δεν μπορούν να διαχειριστούν κάποιον στο ίδιο βεληνεκές, που έχει άποψη, λόγο και αντίλογο.


Συνήθως οι σχέσεις αυτές καταλήγουν σε τοξικές, με αποτέλεσμα το “θύμα” να υποφέρει από φοβίες και έλλειψη εμπιστοσύνης, όχι προς στους άλλους, αλλά προς τον εαυτό του. Ο “χρήστης” δεν αφήνει το “θύμα” εύκολα, διότι ζει με την θλίψη σαν βενζίνη για το όχημα στην πίστα του θανάτου… Η προδοσία που δέχεται το “θύμα”, ξεπερνάει το φυσιολογικό στον οργανισμό του, με μόνιμη λύση την κατάθλιψη, την αγοραφοβία, την μοναξιά και την ανεργία. Αυτοί που πολλές φορές αγαπήσαμε, αυτοί οι ίδιοι είναι οι φονιάδες χωρίς όπλο ορατό στα χέρια, αλλά στο στόμα και την συμπεριφορά…

Κατερίνα Ηλέκτρα (Κ.Η.🖤)


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.