Σιγά σιγά μεγαλώνεις, γίνεσαι γυναίκα. Μεγαλώνει το στήθος σου, οι γλουτοί σου. Αρχίζουν να σε κοιτάνε τα αγόρια με επιθυμία και θαυμασμό. Όχι μόνο τα αγόρια όμως… και οι άντρες.

Σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερη. Σε κοιτάει ο δάσκαλος ίσως, ο προπονητής σου, ο φίλος του πατέρα σου, ο μπαμπάς της φίλης σου, ο φίλος του αδερφού σου… Μα πόσο όμορφη νιώθεις! Επικίνδυνα όμορφη! Γιατί επικίνδυνα; Γιατί δεν πρέπει να σε αγγίξει κανένας χωρίς τη θέληση σου μωρό μου! Γιατί ανήκεις μονάχα στον εαυτό σου! Γιατί οποιοδήποτε περίεργο βλέμμα, πρέπει να το αναφέρεις. Πού; Στη μαμά. Ναι στη μαμά, στον μπαμπά, στη γιαγιά. Θα σε μαλώσει; Γιατί να σε μαλώσει μάτια μου; Τι κακό έκανες;


Το μόνο κακό είναι η ευαλωτότητά σου. Δεν είναι κακό πράγμα η ομορφιά γλυκό μου. Δεν προκαλείς και αν προκαλείς με την ομορφιά σου, δεν έχει κανένας δικαίωμα να σε αγγίξει, το ακούς; Κανείς!

Ανήκεις σε σένα! Μόνο σε σένα! Θυμήσου! Να το πεις στη μαμά!


 
Μαρία Τσιμπινού
Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια
 

 

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.