Πόσες φορές δεν αναζητήσαμε έναν άνθρωπο που θα τα αφήνει όλα όταν δεν θα είμαστε καλά; Έναν άνθρωπο που από την φωνή σου και μόνο θα καταλαβαίνει τα πάντα. Χωρίς να του ζητήσεις, θα ξέρει ότι τον χρειάζεσαι.

Έτσι κι εγώ, το έζησα πριν το ζητήσω. Από την μελαγχολία της φωνής, ένιωθες ότι μόνο με ένα σου φιλί θα συνέλθω. Δεν περνούσε ούτε μια ώρα και ήσουν έξω από την πόρτα μου. Μου χαμογελούσες, δεν έλεγες τίποτα, μόνο με έσφιγγες πάνω σου και μου κοβόταν η ανάσα. Ήξερες τι έχω ανάγκη πριν καν το ζητήσω. Αυτό αγάπησα ακόμα πιο πολύ σε σένα. Ήξερες να διαβάζεις την σιωπή μου…


Η φράση “κλείσε και έρχομαι” περιλαμβάνει όλη την αγάπη που μπορεί να έχει κάποιος για σένα. Η φράση αυτή σημαίνει ότι σε έχω πάνω απ’ όλα, τι πιο όμορφο και αληθινό! Σε μια αγάπη πρέπει να αισθάνεσαι τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου. Να τον ακούς πριν μιλήσει. Να αφήνεις τα πάντα όταν περνάει δύσκολα.

Κλείνω κι έρχομαι ό,τι κι αν γίνει, τίποτα δεν είναι εμπόδιο όταν με αναζητάς, ακόμα και μέσα από την σιωπή σου, ξέροντας να διαβάζω τα μάτια σου, ξέρω ότι μια αγκαλιά θα διώξει κάθε πόνο, κάθε πληγή και κάθε σκοτάδι. Μια αγκαλιά και ένα φιλί σε μια ανύποπτη στιγμή θα κάνει την στιγμή μοναδική. Μια αγάπη για να σταθεί, για να την νιώσεις, για να είσαι ο εαυτός σου, δεν θα στηριχτεί σε κανόνες. Στηρίζεται στον σεβασμό και στην κατανόηση.


Η αγάπη δεν είναι μέτρημα, πόσο έδωσες, τόσο δίνω. Δεν είναι μόνο μια πλευρά. Είναι αγαπώ γιατί έτσι νιώθω, είναι δίνω χωρίς να ζητάω..

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.