Έτσι γεννιούνται όλα, βρίσκονται και συνυπάρχουν. Μην ψάχνεις τις αιτίες, το πώς και το γιατί. Απλά δώσε το περισσότερο που δεν πρόσφερες ποτέ. Δεν είναι όλα για λίγο, κάποια έρχονται και μένουν, αφήνουν σε μια άκρη πίσω του μυαλού, όλα τα “πρέπει” και φτιάχνονται άλλοι κανόνες.

Ερωτεύεσαι εκείνα τα μικρά χαμογελάκια, έτσι χωρίς λόγο και αιτία, εκείνα τα χαζά, τα αυθόρμητα, που σε κάποια άλλη στιγμή θα ήθελες να ξεφύγεις. Κι όμως εδώ συνεχίζεις, γιατί το βίωμα αυτό έγραψε ένα διαφορετικό κομμάτι, που δεν μπορείς και δεν θες να φανταστείς κάπου αλλού. Ακόμη και ένα μήνυμα συνηθισμένο, θυμίζει ότι όλα κρύβονται εκεί. Μια δύναμη που ζωντανεύει τα πάντα στα ξαφνικά.


Ναι, γιατί ένας άνθρωπος βρέθηκε στα αλήθεια να ρισκάρει, να κοιτάξει με τα μάτια της αγάπης χωρίς όφελος, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, γιατί έτσι απλά ήθελε να πει “είσαι πολλά για μένα”, να το εννοεί και να τρέφεται η καθημερινότητα γύρω από εσένα.

 

Δέσποινα Γρηγοριάδη


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.