Κάθε μέρα δημιουργούμε αναμνήσεις από τις εμπειρίες μας. Από αυτές τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις, θα έρθουν στην επιφάνεια διάφορες συμπεριφορές που καθορίζουν την ζωή μας (δηλώνουν ποιοι είμαστε και πώς την χειριζόμαστε). Κι αν όλα αυτά με το καιρό αλλάζουν και φαίνονται ότι ξεχνιούνται, υπάρχουν μέσα μας συναισθήματα και κομμάτια που έχουν γραφτεί με την δική μας υπογραφή.

Αναρωτιόμαστε κάποιες φορές εάν αποδίδουμε σωστά τον ρόλο μας. Πάντα ό,τι μας συμβαίνει έχει την καλή και την κακή του όψη. Από τις εμπειρίες μας μαθαίνουμε να είμαστε ελεύθεροι, ανακαλύπτουμε ότι η ελευθερία μας μπορεί να εξαρτάται από πολλούς τρόπους και παράγοντες τελικά. Όλα επιλέγονται από τον τρόπο που τα ορίζουμε. Όπως και όλα όσα μαθαίνουμε, μπορούμε να τα ξεμάθουμε. Ίσως ακούγεται αδύνατο, όμως δεν είναι.


Μπορείς να μάθεις να είσαι ελεύθερη από σήμερα, χωρίς να περιμένεις να σου ξεκλειδώσει την πόρτα κάνεις και τίποτα. Μπορείς να επιλέξεις τι θα ξεμάθεις και τι θα αρχίσεις να μαθαίνεις από εδώ και τώρα. Κάθε μέρα μπορείς να επιλέγεις να γίνεις αυτό που θες να είσαι ή να μην είσαι.

Δέσποινα Γρηγοριάδη


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.