Μια φιλία ευλογείται απ’ το Θεό, όταν είναι αληθινή μόνο

Δε θέλει πολλά πράγματα ο άνθρωπος για να είναι ευχαριστημένος και ευτυχισμένος απ’ τη ζωή του, επιτρέψτε μου να πω. Δε θέλει μεγαλεία και πλούτη, αν έχει στην αγκαλιά του ήχους και μουσικές, παρέες και χάδια καρδιάς, να καταλαβαίνεται η δική του και να βρίσκει ανάλογη αναγνώριση. Δε θέλει στολίδια πλουμιστά ο άνθρωπος, για να αντέξει τις κακουχίες της ζωής και να δώσει στον εαυτό του το δώρο που του αξίζει, που δεν είναι άλλο παρά μια φιλία αληθινή, να αντέξει στο χρόνο.


Με τα πάνω μας και τα κάτω μας, με τα εύκολά μας και τα δύσκολά μας, διανύουμε απ’ το 1994 μια φιλία, αξιοπρόσεκτη και αξιολογότατη. Ήρθαν φίλες, έφυγαν, αλλά η δική μας η φιλία, οι λίγες και καλές κολλητές που έχω, δίνουν μηνύματα ευτυχίας και δείγματα ανθρωπιάς μας πάνω απ’ όλα. Στα δύσκολα όλα ήσουν εκεί, είσαι εδώ, όπως κι εγώ! Ταχθήκαμε ενάντια σε στάσεις άλλων, διαχωρίζοντας τις θέσεις μας και διατηρώντας αλώβητη τη φιλία μας. Όχι ότι δε δοκιμάστηκε κι η δική μας, αλλά η σύνεση και κυρίως εκείνο το δέσιμό μας, στάθηκε βάλσαμο για τις πληγές και τις ψυχές μας.

Έχω πολλά να πω, να μιλήσω, να εκθειάσω, αλλά δε θα το κάνω άλλο, αφού μας αφήνω να φλυαρούν οι πράξεις μας και να γνωμοδοτούν τα λόγια μας. Η θάλασσα αποκτά αξία, αποκτά πρόσωπο και υπόσταση, καθώς συναντιόμαστε και προσπερνάμε τα δικά του ο καθένα ζόρια, με την αγάπη αυτή που μας δένει και ξέρω πως πάντα ότι λες είναι για το καλό μου. Εύχομαι ο Θεός να μας χαρίζει χρόνια και να ζούμε τόσα κι άλλα τόσα ,για τις χαρές των παιδιών μας! Μια φιλία ευλογείται απ’ το Θεό, όταν είναι αληθινή μόνο.


Άννα Ζανιδάκη


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading