Υπάρχουν άνθρωποι, που οι καταστάσεις της ζωής τούς κρατούν σιωπηλούς στον έρωτα. Πολλοί δεν τολμούν να τον εξωτερικεύσουν, γιατί φοβούνται μήπως πληγωθούν βαθιά από μία πιθανή απόρριψη. Ξέρουν πολύ καλά πως αν λόγια αγάπης ειπωθούν μία φορά, πίσω πια δεν ξαναγυρίζουν κι αυτό θα επηρεάσει ανεπιστρεπτί τη σχέση με αυτόν που τα άκουσε.


Για κάποιους άλλους όμως, απλά είναι δύσκολο έως αδύνατο με λόγια ερωτικά να στολίζουν τον άνθρωπο που αγαπούν. Ίσως αυτοί να νιώθουν και πιο πολλά και αν δεν καταφέρουν ένα «σ’ αγαπώ» να σου πουν με τα χείλη, θα σ’ το πουν ένα φιλί παθιάρικο, με ένα χάδι απαλό, με ένα βλέμμα ερωτικό. Θα στο μιλήσουν με τα μάτια.


Αν έχεις τέτοιον άνθρωπο στη ζωή σου, μην τον παρεξηγήσεις αν δεν σου μιλά πολύ. Είναι συνήθως μία ευαίσθητη ψυχή. Αγκάλιασέ τον, φίλα τον και αν το θες πάρα πολύ, εσύ από εγωισμό το «σ’ αγαπώ» σου, μέσα σου μην το κρατάς. Να του το πεις όσο πιο φωναχτά μπορείς. Κι αν δεν σ’ το πει και πάλι εσύ να μην πεισμώνεις. Αν σε αγαπά αληθινά, άκου το ένστικτό σου. Σίγουρα θα το νιώσεις, θα σου το δείξει μ’ άλλους τρόπους. Κι αν πάλι όμως πνίγεσαι για να το ακούσεις, προσέγγισέ τον ήρεμα χωρίς του θυμώσεις…

Ελένη Ισπόγλου

https://instabio.cc/eleniispoglou

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.