Εκατοντάδες οι φορές, ούτε μια, ούτε δύο, που πιάνουμε τον εαυτό μας να αλλοιώνεται σε “λάθος άτομα”. Προχωράμε και δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία, με την ελπίδα ότι ίσως θα αλλάξουν, θα μας φερθούν “όπως μας αξίζει”. Αλλά χωρίς να το καταλάβουμε, γινόμαστε τα “πιόνια” τους κι αδυνατούμε να κόψουμε κάθε επαφή που μας ενώνει μαζί τους, με ένα “γιατί”. Χρειάζεται αρκετή δύναμη για να μπορέσεις να ξεφύγεις από τέτοιους είδους σχέσεις. “Λάθος άτομα – λάθος σχέσεις”, απλά χαμένος χρόνος… 


Σε μια τέτοια δύσκολη θέση όταν βρεθείς, όλα μπορούν να συμβούν. Κι ειδικά όταν σε κρατάνε πίσω, δεν σου αφήνουν περιθώρια να βελτιωθείς και να προχωρήσεις μπροστά. Όπως λένε “κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή”. Το σημαντικότερο που έχεις να κάνεις, να αγαπάς τον εαυτό σου. Όσο έχεις εσένα καλά, μπορείς να ανέβεις και το πιο ακατόρθωτο σκαλοπάτι που έχει η απέραντη θέα της ζωής σου. Στις στιγμές που είχες φανταστεί, στις στιγμές που έκανες τον απολογισμό σου, σε όλα όσα μετρούν το χρόνο και εσένα. Γι’ αυτό μην αφήσεις ποτέ κανέναν, να σε κάνει να νιώσεις λίγος η λίγη.


Οι άνθρωποι πάντα θα είναι διαφορετικοί, όπως εσύ, όπως και εγώ, όπως όλοι μας. Παρέμεινε αυθεντικός/η και συνέχισε την ξεχωριστή πορεία σου.

ΥΣΤ. Στο τέλος περνάει ο καθένας αναμεσά από ό,τι του αξίζει.

 

Δέσποινα Γρηγοριάδη

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.