Να γιατί είναι ωραία η ζωή – όταν θελήσεις κι αφεθείς – και να τη ζήσεις! Φόρτωσε τις μπαταρίες σου για ένα άλλο αύριο! Αλλάζοντας τις σκέψεις, τις πράξεις, και τη συμπεριφορά σου, θα αλλάξει κι όλη σου η ζωή. Εάν δεν πιστέψεις, δεν τολμήσεις, τότε τα πάντα γύρω σου θα παραμείνουν ίδια.

Δείξε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, να αισθανθεί αληθινά για πρώτη φορά τι σημαίνει “ελεύθερος άνθρωπος” χωρίς να σκέφτεσαι τη σημερινή κουραστική μέρα. Τι έκανες καλά; Τι θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα; Τα πράγματα πολλές φορές είναι πιο απλά απ’ ότι νομίζουμε. Απλά σήκωσε το βλέμμα σου στον ουρανό, πες το “σ ‘αγαπώ” που χρωστάς στον εαυτό σου, μην το σέρνεις σε μονοπάτια που τον περικυκλώνει μια συνεχόμενη άρνηση. Η επανάληψη όταν είναι ίδια κουράζει, όσο κι αν την έχεις συνηθίσει.


Το τρελό κυνήγι της ζωής δεν σταματάει ποτέ, η κούραση, η κόπωση κι οτιδήποτε άλλο βιώνεις, πάντα θα υπάρχουν οποίος κι αν είσαι, δεν έχει σημασία. Έρχεται κάποια στιγμή που θα αναμετρηθείς με ατελείωτα θηρία μέσα σου. Και ίσως σε κάνουν να αντιληφθείς πόσο άδικα απορροφούσες το “είναι” σου όλο, γιατί πολλά πράγματα μπορεί να φαίνονται αρνητικά ή λάθος, αλλά ίσως και να μπορούσαν να μετατραπούν σε απρόσμενες ευκαιρίες. Δράσε πριν να είναι αργά!

Στις κρυφές σιωπές, στα παράπονά σου, στις σκέψεις που λες και δεν λες, εκεί που προσπαθείς και θες μια ανακούφιση, αλλά είναι σαν μην σε ακούει κανείς τελικά. Μην παραιτηθείς! Συνέχισε και άνοιξε τα χαρτιά σου ξανά και ξανά, όσες φορές κι αν χρειαστεί. Μέχρι να γευτείς το άλλο αεράκι με τις τόσες μυρωδιές που εισπνέεις εκεί έξω. Αποτύπωσε κάτι καλό για σένα! Κάνε κάτι για σένα!


Δέσποινα Γρηγοριάδη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.