Μεγάλωσα με δυο μεγαλύτερα αδέλφια, αγόρια. Καυχιέμαι (καμώνομαι όπως λένε και οι παλιοί της γης) πως αναγνωρίζω κάποια χαρακτηριστικά των αντρών, λόγω της παραπάνω σύμπτωσης! Πολλά χρόνια βέβαια, έχουν μεσολαβήσει από τότε που λύναμε τις διαφορές μας με ένα σπρώξιμο, μια μικρή μπουνιά στο μάτι και τις μεγάλες δυνάμεις των γονιών να υποστηρίζουν τον αδύναμο (δηλαδή εμένα που ήμουν κορίτσι έλεγαν, νόμιζαν).

Με αφορμή το ότι μεγάλωσα με αγόρια, είχα την τύχη να δω πως μεταμορφώνονται σε άντρες και πόσο δυνατές είναι οι παρέες τους, κάτι που μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και ανέλυσα στο μικρό- μεγάλο γυναικείο μυαλουδάκι μου. Παρατηρήσατε κάτι στην παραπάνω φράση; Είναι η μαγική λέξη «ανέλυσα» θα προσθέσω και ένα υπερ μπροστά στην λέξη. Υπερ-ανέλυσα!


Οι άντρες κορίτσια μου, δεν αναλύουν τόσο όσο οι γυναίκες και όταν κάτι είναι αδιέξοδο, θα διαλέξουν την απλή λύση. Τι καλύτερο από την απλή, αρχική λύση! Στα αδιέξοδα κτίζονται και οι χαρακτήρες! Στους άντρες ό,τι δεν λύνεται, απλά… πίνεται, δηλαδή λύνεται με ένα πότο. Ίσως και δυο. Καλά, άντε τέσσερα! Και ποιος καλύτερος να τα πιείς από τον φίλο σου, τον κολλητό σου, την παρέα σου;

Οι άντρες επίσης έχουν έναν κώδικα τιμής μεταξύ τους, που κάποιες φορές δεν βγάζει και πολύ νόημα σε εμάς τις γυναίκες. Όχι ότι εμείς δεν έχουμε, αλλά δεν είμαστε τόσο απόλυτες. Ο κώδικας τιμής τους, συμπεριλαμβάνει την μέγιστη αξία, οι άντρες δεν «δίνουν» άντρες. Δεν «δίνουν» ποτέ το είδος τους. Τέλος! Εκτός και αν… διεκδικούν την ίδια γυναίκα. Εκεί δεν «δίνουν» ακριβώς, απλά τσαλακώνουν τον ανταγωνιστή στα μάτια του θηλυκού λίγο, τόσο όσο, έτσι ώστε να επηρεάσουν την προτίμησή της.


Κάτι άλλο που μου είχε προκαλέσει τεράστια εντύπωση, είναι ο χρόνος. Ο χρόνος είναι άσχετος με το γενικό κλίμα της παρέας τους. Ακόμα και αν έχουν να συναντηθούν πολύ καιρό, οι αντροπαρέες βρίσκουν πιο εύκολα τα πατήματα τους και αρκετές φορές μοιάζει σαν να μην χωρίστηκαν ούτε για μια ημέρα! Οι παρεξηγήσεις μεταξύ τους, λύνονται με μια απλή εξήγηση και όταν λένε ok, δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα, το εννοούν. Το ξεχνούν!

Τους αγαπώ για τον τίμιο χαρακτήρα τους! Τους αγαπώ, γιατί το “ναι” τους είναι απόλυτο, όχι “ίσως”, ούτε “μπορεί”!

Μπορεί πολλά να μην καταλαβαίνω, αλλά πολύ σας χαίρομαι! Μπράβο σας!

Αγάπη μου, το βράδυ θα βγω με τα κορίτσια για κοκτέιλ. Μου έλειψαν!

Ελένη Ρέγγα

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.