Η αγάπη δεν ζευγαρώνει με τον πόνο. Η αγάπη υπάρχει για να προστατεύει και να φροντίζει τις οποίες πληγές υπήρχαν πριν. Δηλώνει παρόν, μόνο και μόνο για να δημιουργεί ένα διαφορετικό αύριο και ένα πιο αληθινό μέλλον.


Όποιος σε αγαπάει, σε κάνει να νιώθεις ευτυχία, κάνει ότι μπορεί για να σου προσφέρει χαρά κι όχι μια λύπη αξέχαστη μέσα στο χρόνο. Πολλές φορές οι άνθρωποι πιστεύουν, ότι αγάπη σημαίνει πόνος και ότι τα δάκρυα είναι αποτέλεσμα φυσιολογικό. Αυτές οι λανθασμένες σκέψεις, οδηγούν τους λάθος ανθρώπους να είναι μαζί, ενώ δεν πρέπει. Όμως ο εγωισμός, ο φόβος της μοναξιάς, μα πάνω απ’ όλα ο συμβιβασμός, έχουν καταφέρει κατά βάθος να έχουν πληγώσει τις πιο όμορφες καρδιές.


Το πρόσωπο που δηλώνει ότι σε αγαπάει, δεν γίνεται να σε κάνει να υποφέρεις. Ίσως κάποια στιγμή θα έχεις ακούσει ότι “έτσι έχουν τα πράγματα”. Μια λάθος κουβέντα σε όλο το λάθος, απλά είναι κι αυτό.

Ή φεύγεις ή μένεις. Όσο σκληρό κι αν είναι, όλα έχουν να κάνουν με μια απόφαση. Το ξέρω ότι κανένας άνθρωπος δεν γεννιέται ξέροντάς τα όλα για την αγάπη. Συνήθως είναι κάτι που μαθαίνεται, όταν έρχεται η απογοήτευση. Επιβάλλεται όμως να αντιληφθείς όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί κανένας δεν δικαιούται να χάσει το χαμόγελο του!

Δέσποινα Γρηγοριάδη

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.