Προσπάθησε να απεγκλωβιστείς απ’ το δικό σου κλουβί, που ‘χεις φυλακίσει κάθε σου αυτοπεποίθηση και κάθε σου δόση αυτοπειθαρχίας. Τόλμησε να δεις αυτά που εσύ ο ίδιος θέλεις και μη δαπανάς άδικα και ανώφελα το χρόνο σου, σ’ όσους δε θέλουν να σε καταλάβουν. Υπάρχουν άτομα που προκλητικά και επιτακτικά, δε θέλουν ούτε να σε νιώσουν, ούτε και να δουν μέσα απ’ την ψυχή σου. Αυτοί θέλουν κι επιδιώκουν να γίνονται οι τροχοπέδες σου και να σου σκάβουν πάντα θελημένα το λάκκο σου!

Ταίριαξε τα πάζλ της ζωής σου και κατάφερε να ταυτιστούν τα ενεργητικά και δραστήριά σου κομμάτια, με την αλήθεια σου, που δε θα διαλαλείς πέρα δώθε, μα όποιος θέλει μπορεί να τη δει και να την αφουγκραστεί ταυτόχρονα! Κατάφερε να δεις και να νιώσεις τους παλμούς σου να χτυπούν, λες και θα σπάσει η καρδιά σου απ’ την αγωνία και να αντιμετωπίζεις κάθε σου δυσκολία, με θάρρος και ευπρέπεια, που διέπει την ως τώρα πορεία της ζωής σου.


Γίνε ο χαρακτήρας εκείνος που γυρεύεις ανά πάσα ώρα και στιγμή, μα οι άλλοι δεν είναι διατεθειμένοι να στον παρέχουν, γιατί φοβούνται και να εκδηλωθούν, αλλά και να δηλωθούν μέσω των συναισθημάτων τους. Φόβος παντού και για τα πάντα τώρα πια, κατακλύζει και εσωκλείει συμπεριφορές και τρόπους απομάκρυνσής μας απ’ τις κακοτοπιές και όχι μόνο.

Στήριξε τα όνειρά σου και δες τα να γίνονται ένα με το ό,τι αποζητάς και δικαιωματικά διεκδικείς και θες να απολαύσεις. Δεν είναι κακό να κάνουμε όνειρα και να θέλουμε να αποκτήσουν σάρκα και οστά. Απλούστατα πίστεψε στον εαυτό σου και τότε όλα θα πάρουν το δρόμο τους, χωρίς να πρέπει να ρωτάς και να ξαναρωτάς τον εαυτό σου. Για το αν και πώς και γιατί θα ‘πρεπε να τα διεκδικείς τόσο, όσο και να τα ορίζεις και να τα καθορίζεις, εσύ και μόνο εσύ!


Άννα Ζανιδάκη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.