Τι κι αν τα 3 καμάρια μου αποφοίτησαν! Τι κι αν το στερνοπούλι μας πέρασε πέρυσι σε σχολή, που ναι μεν ήθελε, αλλά φυσικά πάντα όλοι θα θέλουμε το κάτι καλύτερο για μας! Εδώ σας θέλω! Όταν απ’ την αρχή ξέρουμε τι θέλουμε και τι λαχταρούμε για μας και τη ζωή μας, μη φοβάστε να τα δώσετε όλα για όλα, φυσικά με το τηρείτε και να διατηρείτε διαλείμματα εν μέσω διαβασμάτων μας!

Εδώ σας θέλω αγαπημένα μου παιδιά, αγόρια και κορίτσια! Μην αφήνετε ποτέ όταν είναι να κάνετε κάτι σήμερα, για αύριο, αφού ποτέ δεν είμαστε σίγουροι για το τι θα επιφέρει το αύριο σε μας ή στους δικούς μας!


Να βάζετε στόχους και να παλεύετε για την επίτευξή τους! Σημασία δε θα ‘χει αν δεν περάσετε κάπου, ενώ θα ‘χετε καταβάλλει το 100% των δυνατοτήτων σας! Αξία θα ‘χει για σας και για όλους, να δείτε όχι απλά τους κόπους σας να αποκτούν σάρκα και οστά, αλλά να δείτε και πίσω απ’ αυτά. Την ανακάλυψη εκείνη, την ακτινογραφία των θέλω σας, των ονείρων σας, σ’ απόλυτη αποτύπωση και αλληλένδετη, με την υπαρκτή σας προσπάθεια και αληθινή σας θέληση για να κερδηθεί κι αυτός ο αγώνας. Άλλωστε η ζωή μας είναι μια αρένα, ένας αγώνας, που στο τέρμα θα φτάσουν όσοι όχι μόνο θέλουν, αλλά επιφέρουν κι εκείνα τα εφόδια, πολεμοφόδια, για να στεφθούν νικητές.

Μάθετε πάντα να ‘στε οι μαχητές και οι μαχήτριες του δικού σας κόσμου, που θέλετε να κερδίσετε και μέσα σ’ αυτόν να αναδειχθείτε! Μην αφήνετε κανένα φίλο, φίλη, σύντροφο, σύζυγο, γυναίκα μετέπειτα των χρόνων αυτών που θα διανύσετε. Σας μιλώ εκ πείρας και πόνου ψυχής, όταν ήθελα και ζήτησα, δεν είχα στήριξη, γιατί τόσα ήξεραν, τόσα έκαναν. Αλλά φταίω κι εγώ, που άφησα τη ζωή μου σ’ άλλα χέρια, που τα πίστευα και τα νόμιζα πως ήταν κομμάτι μου, ολόδικό μου και αναφαίρετό μου. Αλλά να ξέρετε, κάθε τι σώμα ξένο κι άγνωστο ή γνωστό προς το δικό σας, ποτέ δε θα ξέρει και δε θα ‘ναι σε θέση να αφουγκρασθεί το δικό σας, με τις αγωνίες τους και τις επιδιώξεις του!


Πανελλαδικές, εεε και τι έγινε; Πάρτε το σαν ένα μεγάλο διαρκείας διαγώνισμα μεν, αλλά θα ‘ναι η αρχή και ο βατήρας για τις μετέπειτα νίκες σας και στέψεις σας, μέσα απ’ τη ζωή και όχι μόνο, για τις εξετάσεις αυτές! Η ζωή δεν σταματά στην τρίτη Λυκείου, παρά ενδυναμώνει με πείσμα και με αγώνα για την συνέχιση της ζωής σας!

Καλή επιτυχία σ’ όποιον τομέα αποφασίσετε εσείς, αρκεί να έχετε στοχοπροσήλωση! Η ζωή σας ανήκει και δηλώστε την παρουσία σας απλά με δύναμη και την πρωτοπορία των νιάτων σας.

Επιτρέψτε μου, στα δικά μας καμάρια, φίλων και γνωστών, καλά αποτελέσματα σ’ όλα τα παιδιά μας!

 

Υ.Γ. Ας ελπίσουμε να τα καταφέρετε με την δεύτερη ευκαιρία του 10%. Του μικρού μου αστεριού και των φίλων του! Η Παναγιά μαζί σας…

 

Άννα Ζανιδάκη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.